Posjetili smo najveći spa u Hrvatskoj i u toj oazi za duh i tijelo izgubili pojam vremena - evo što nas je oduševilo

miss7
Vidi originalni članak
  • Maštaš o opuštajućem spa vikendu? Mi smo odlučili poraditi na ostvarenju tog sna - preporučujemo i tebi
  • Odabrali smo najbolju moguću destinaciju i zaputili se u Petrčane - u najveći Spa u Hrvatskoj na čak 6000 kvadratnih metara
  • U Falkensteiner Hote&Spa Iaderi nakratko smo "pobjegli s ovog svijeta" i potpuno utonuli u svijet opuštanja i uživanja

Tko barem jednom svakog dana pomisli na luksuzni, opuštajući spa vikend u nekoj od obližnjih omiljenih destinacija - neka digne ruku. Dobro, ne moraš dignuti ruku, ali znamo da isto razmišljamo. Pa, pobogu, kome još rajsko opuštanje ne bi dobro došlo...Sad, odmah i u svakom trenutku. E, pa nama se želja ostvarila. Istina, nekoliko puta u posljednjih godinu dana, ali ovaj posljednji put je doista bilo čarobno. I nismo kao nekad morali prelaziti granicu, zadržali smo se u hrvatskom govornom području - a skočili smo do Petrčana pokraj Zadra. 

U planu je bio baš taj opuštajući spa vikend i to u - ni više ni manje - u pravoj oazi za tijelo i duh: Falkensteiner Hotel&Spa Iaderi. Hotel od pet zvjezdica. Tri dana kasnije shvatili smo da je potpuno opravdao broj zvjezdica u svakom pogledu, ali evo čime je to i zaslužio.

Pet zvjezdica. Lako je tako, sigurno si pomislila, tko si to može priuštiti? Ako si već imala u planu posjetiti neku spa oazu u regiji, onda će te sigurno razveseliti da ova opcija izvan sezone mnogo prihvatljivija i cjenovno je u rangu konkurencije niže kategorije i skromnije ponude. Za tek nešto više od dva sata vožnje spustili smo se automobilom iz Zagreba do Petrčana. I uparkirali tik ispred ulaza u Falkensteiner hotel Iaderu. Vrlo ljubazni djelatnik nam je preparkirao automobil u podzemnu garažu, a mi smo se već za nekoliko minuta impresionirali prekrasnom sobom i pogledom s balkona koji puca na naše prekrasno more. 


Nismo se u sobi previše zadržali, iako impresivno uređena soba u mediteranskim bojama nudi maksimalan komfor. Naime, rekli smo ti zbog čega smo došli. Spa vikend i wellness uživancija. Znaš li da Falkensteiner Iadera ima najveći spa u Hrvatskoj? E, to te ja pitam. One rečenice koje smo pročitali kad smo tražili idealnu destinaciju za vikend opuštanje su nas naprosto oduševile: "AcquaPura Spa na 6000 kvadratnih metara oduševit će vas s čak 17 tretmanskih prostorija, tri privatna spa suita i više relax prostorija u kojima se poslužuju opuštajući čajevi nakon tretmana. Tu su i vodeni svijet sa šest bazena, od kojih su dva grijana, sauna svijet s jedinstvenom panorama saunom smještenom ispod zemlje s prekrasnim pogledom na zadarski arhipelag i moderna interpretacija turskog hamama."

Može li zvučati bolje? To je onaj osjećaj kao kad gurman čita bogati meni prepun poslastica pa mu doslovno sline cure iz usta. E, zato se nismo previše zadržavali u sobi. Prije ulaska u svijet sauna i opuštanja, zadržali smo se neko vrijeme isprobavajući impresivne bazene. Malo smo bili skeptični jer je sezona prošla i nismo se baš mogli zamisliti na kupanju u vanjskom bazenu. Ali brzo smo se razuvjerili i zaronili u vanjske bazene koje od unutrašnjih dijele pomična staklena vrata. Temperature su različite u svakom od njih, ali u svakom smo se osjećali ugodno i opuštajuće. U svijet sauna smo ušetali već napola zadovoljni kupanjem, ali ono pravo istraživanje tek počinje.

Ugodna atmosfera, susretljivi djelatnici i opušteni posjetitlji ostavljaju odličan dojam već na ulazu. Našu spa avanturu počeli smo u hamamu, u kojem smo osjetili tu tajnovitu kulturu kupanja porijeklom iz starog Orijenta. Arapska riječ hamam znači grijanje i kupanje te simbolizira opuštanje, osjećaj ugode i čistoću. I već nas je tu ovaj spa osvojio. Prostorija se zagrijava toplim suhim zrakom, a tu počinje dio kupanja u kojem uslijed toplote dolazi do znojenja i čišćenja organizma. Potom slijedi kupanje hladnom vodom i masaža, koja će vas nakratko "odvesti s ovoga svijeta".

 Nastavak naše priče vodi nas kroz nekoliko različitih prostranih sauna - poput finske, parne kupelji, slane parne kupelji, panoramske zemljane saune koja je jedinstvena jer je smještena ispod zemlje s prekrasnim pogledom na zadarski arhipelag, bio-saune...
Bila si već u saunama, a ako ih voliš, onda je ovo pravo mjesto za tebe. Između brojnih posjeta različitim sauna tog vikenda, opuštali smo se u doista prekrasno osmišljenim relax zonama. Doista pravi "zen", vjeruj nam.

Ono što nas je posebno oduševilo je Aufguss - senzualna tehnika koja uključuje vizualni doživljaj, divan osjećaj na koži i podražaj mirisom, a sve to dok instrumentalna glazba prati koreografiju. Majstor aufgussa u saunu nosi drvenu posudu sa snježnim kuglicama natopljenima prirodnim esencijalnim uljima. Kada počne glazba i na vruće kamenje postavi prvu snježnu kuglu - počinje onaj glavni dio. Ritmičkim pokretima ručnika i rukom usmjerava vruću i mirisnu paru prema kupačima, stvarajući intenzivan multisenzorni doživljaj.

 Ako baš budeš imala vremena, a u Falkensteineru Iaderi lako se izgubi pojam vremena, isprobaj neke od sjajnih tretmana za tijelo i lice, poput pilinga na bazi morske soli, tretmana od lavande i ružmarina, ili možda masažu toplom sapunicom u hamamu...Ah, dođe nam da se odmah vratimo u taj raj.

U ono malo vremena koje smo proveli izvan spa zone, oduševili smo se doista svim na što smo naišli. Ugodnim barom, živom glazbom, fenomenalnom hranom zbog koje nam je žao da postoje samo tri glavna obroka u danu, šetnicom uz more, mirom, tišinom, eko aspektom i strategijom koja je u Falkensteiner Punta Skala resortu dotjerana do savršenstva...

Onog trenutka kad smo ušli u auto i krenuli prema Zagrebu počeli smo se polako vraćati u "stvarni svijet". Do naplatnih kućica u Lučkom već smo nekoliko puta poželjeli okrenuti se i vratiti natrag u Petrčane. I vratit ćemo se, uskoro...

Posjeti Miss7.24sata.hr