Popularna jogurtica sa svježim kupinama, oduševljava na prvi zalogaj

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Tamne, sočne, slatke i pune arome...Sezona kupina je u punom jeku
  • Iskoristi trenutak i uživaj u njihovim okusima
  • Pripremi osvježavajuću tortu s jogurtom i kupinama koja će oduševiti na prvi zalogaj

Prave sladokusce visoke ljetne temperature ne mogu spriječiti da uživaju u kremastim desertima, jednostavno ih je potrebno prilagoditi sezoni. Jedan od takvih sezonskih deserata je popularna "jogurtica" za koju je korištenje pećnice minimalno, a užitak u okusima je maksimalan.

Sezona svježih kupina je počela tako da je sada idealno vrijeme za kolače u kojima je ova zdrava bobica zvijezda. 

 

Sastojci:

Za biskvit: 

  • 3 žlice šećera
  • 3 žlice brašna 
  • 1 jaje

Za kremu:

  • 3 čaše čvrstog jogurta
  • 1/2 l slatkog vrhnja
  • 3 listića želatine
  • 200 g šećera u prahu
  • 300 g kupina

Priprema:

  1. Najprije pripremi biskvit. U posudi izradi žumanjak i šećer dok ne dobiješ pjenastu smjesu i zatim umiješaj brašno. U drugoj posudi mikserom izradi bjelanjak u čvrsti snijeg te ga pažljivo umiješaj u smjesu žumanjaka, šećera i brašna. 
  2. Biskvit izlij u okrugli kalup obložen papirom za pečenje i peci 10-ak minuta na 180 stupnjeva dok ne dobije zlatnožutu boju. 
  3. Dok se biskvit hladi, pripremi kremu. Najprije izradi slatko vrhnje u šlag. 
  4. Listove želatine nakvasi u vodi dok ne omekšaju i zatim ocijedi. Jednu čašu jogurta u loncu zagrij do vrenja i zatim dodaj želatinu i miješaj dok se ne otopi. 
  5. U posebnoj posudi pomiješaj preostali jogurt i šećer te dodaj otopljenu želatinu s jogurtom. U smjesu umiješaj i šlag od slatkog vrhnja. 
  6. Kada je krema spremna, dodaj svježe kupine i pažljivo promiješaj kako bi ih spojila s kremom. 
  7. Kremu izlij na biskvit u kalupu i kolač stavi u hladnjak da se stisne. Serviraj ga hladnog, s nekoliko svježih kupina kao ukras.

Recept je izvorno objavljen na portalu missGASTRO

Posjeti Miss7.24sata.hr