Popularna jogurtica sa svježim kupinama, oduševljava na prvi zalogaj
- Tamne, sočne, slatke i pune arome...Sezona kupina je u punom jeku
- Iskoristi trenutak i uživaj u njihovim okusima
- Pripremi osvježavajuću tortu s jogurtom i kupinama koja će oduševiti na prvi zalogaj
Prave sladokusce visoke ljetne temperature ne mogu spriječiti da uživaju u kremastim desertima, jednostavno ih je potrebno prilagoditi sezoni. Jedan od takvih sezonskih deserata je popularna "jogurtica" za koju je korištenje pećnice minimalno, a užitak u okusima je maksimalan.
Sezona svježih kupina je počela tako da je sada idealno vrijeme za kolače u kojima je ova zdrava bobica zvijezda.
Sastojci:
Za biskvit:
- 3 žlice šećera
- 3 žlice brašna
- 1 jaje
Za kremu:
- 3 čaše čvrstog jogurta
- 1/2 l slatkog vrhnja
- 3 listića želatine
- 200 g šećera u prahu
- 300 g kupina
Priprema:
- Najprije pripremi biskvit. U posudi izradi žumanjak i šećer dok ne dobiješ pjenastu smjesu i zatim umiješaj brašno. U drugoj posudi mikserom izradi bjelanjak u čvrsti snijeg te ga pažljivo umiješaj u smjesu žumanjaka, šećera i brašna.
- Biskvit izlij u okrugli kalup obložen papirom za pečenje i peci 10-ak minuta na 180 stupnjeva dok ne dobije zlatnožutu boju.
- Dok se biskvit hladi, pripremi kremu. Najprije izradi slatko vrhnje u šlag.
- Listove želatine nakvasi u vodi dok ne omekšaju i zatim ocijedi. Jednu čašu jogurta u loncu zagrij do vrenja i zatim dodaj želatinu i miješaj dok se ne otopi.
- U posebnoj posudi pomiješaj preostali jogurt i šećer te dodaj otopljenu želatinu s jogurtom. U smjesu umiješaj i šlag od slatkog vrhnja.
- Kada je krema spremna, dodaj svježe kupine i pažljivo promiješaj kako bi ih spojila s kremom.
- Kremu izlij na biskvit u kalupu i kolač stavi u hladnjak da se stisne. Serviraj ga hladnog, s nekoliko svježih kupina kao ukras.
Recept je izvorno objavljen na portalu missGASTRO