Pokloniti miris je teže nego što se čini, pripazite na ovih šest pravila

dm.hr
Vidi originalni članak

Slično kao kod odjeće, nakita i šminke, odabir parfema je zaista osobni izbor svakoga od nas. Kada pronađemo onaj pravi, vjerni smo mu dugi niz godina. Kako onda pokloniti drugoj osobi parfem, taj toliko omiljeni božićni dar? Kolika je vjerojatnost da ćete pronaći baš onaj pravi? Velika, ako uzmete u obzir naše provjerene savjete!

1. Pronađite emocionalnu poveznicu

Nemojte darovati parfem samo zbog mirisa, već zbog značenja jer će ga to učiniti još boljim poklonom. Prijatelju koji obožava Jamesa Bonda poklonite James Bond 007 edt, sestri koja sanja o posjeti Parizu darujte Karl Lagerfeld Paris , a supruga s kojim ste proveli nezaboravno ljeto iznenadite Tom Tailor By The Sea man.

2. Kupujte u provjerenoj drogeriji

Mirisi po trajno dobrim cijenama čekaju vas samo u dm-u i na dm online shopu. Upravo ondje možete pronaći omiljene parfeme i toaletne vode čije su cijene trajno povoljnije čak i do 40 posto. Velik izbor uvijek će vam rado pomoći suziti djelatnice dm-a svojim savjetima i preporukama.

3. Napravite domaću zadaću

Oprezno se raspitajte o mirisima koje osoba već koristi ili izoštrite njuh i pokušajte prepoznati ključne note koje osjećate u njenom ili njegovom parfemu. Prenesite svoja zapažanja stručnjacima u dm prodavaonicama i pronađite miris koji će ih sto posto oduševiti!

4. Povežite miris s osobnošću

Dobro promislite o tome kako biste opisali osobu kojoj želite darovati miris. Radi li se o sofisticiranoj, koketnoj, diskretnoj, elegantnoj, smirenoj osobi? Iznenadili biste se koliko je lako pogoditi ukus budućeg „nositelja“ mirisa ako ga prilagodite ključnim osobinama. Tako će sofisticiranu ženu očarati kultni Lancôme La vie est belle, a elegantnog muškarca Hugo Boss Man.

5. Klasici su klasici s razlogom

Ako stvarno imate problema s procjenom koji miris bi se svidio vašoj dragoj osobi, okrenite se klasicima. Ako su osvojili milijune žena i muškaraca diljem svijeta, zašto ne bi bili odličan božićni poklon i za vaše najmilije? Kada su ženski mirisi u pitanju, neće pogriješiti ako se odlučite za YSL Libre, Lacoste pour femme ili Bvlgari Omnia Amethyste, a muškarci će se oduševiti Joop! Homme ili Davidoff Cool Water man.

6. Najvažnije od svega; kupujete za njih, a ne za sebe

Teško je ignorirati svoja osjetila, posebno kada je riječ o njuhu, ali poklon kupujete za druge, a ne za sebe. Zanemarite sve note koje se sviđaju vama i dok birate miris imajte na umu samo jedno jedino pitanje – osjetite li zbilja dragu osobu u toj bočici?

Posjeti Miss7.24sata.hr