Doznaj tko je osvojio ulaznice za Jinxe u Domu sportova

miss7 ti poklanja nezaboravan provod s Jinxima u Domu sportova 4.5.2018.
Vidi originalni članak

Dobitnice nagradnog natječaja su: Josipa Buljat i Martina Šešerko. Čestitamo!

Vrhunski glazbeni događaj, a za koji se Jinxi pripremaju svakodnevnim probama, uveličat će dva velika glazbena imena - Davor Gobac i Dubravko Ivaniš Ripper. Navedena kombinacija glazbenih velikana uz Jinxe i noise pop band Artan Lili iz Beograda, garancija su odličnog provoda. Za ovaj glazbeni spektakl imamo dva puta po dvije ulaznice koje ćemo vam s radošću podijeliti. Sve što trebaš je opisati nam svoj najluđi provod u Domu sportova. Dva najkreativnija odgovora biramo u četvrtak 3.5.2018.

U susret 25. rođendanu grupe Jinx, porazgovarali smo s frontmanicom benda – Jadrankom Ivaniš Yayom. Često samozatajna, fokusirana na posao – ovog nam je puta ipak dopustila da malo zavirimo ispod glazbene površine. I znate što, doznali smo baš zanimljive stvari, o njoj ali i o životu sa suprugom, poznatim glazbenikom, Dubravkom Ivanišom Ripperom, s kojim ima kćer Luciju! Evo što je Yaya otkrila za miss7.

Pixsell

miss7: Kakva je bila Yaya prije 25 godina kada ste počeli s Jinxima? Mlada, buntovna, naivna, sretna....?

Jandranka Ivaniš Yaya: Imala sam 18. godina..sve po malo od toga, znatiželjna i nezaustavljiva hahaha...

miss7: Što se promijenilo u tih 25 godina? Tko ste danas?

Jandranka Ivaniš Yaya: Malo se dobilo na mudrosti, ne mislim da ću nešto propustiti kao što sam nekad mislila. Više mi paše papučarenje po doma nego izlasci i gužva. Vodim obiteljski život i radim to što volim. Od slikarstva preko nakita, likovnih radionica do pjevanja...sve mi se skladno isprepliće i nije mi nikad dosadno.

miss7: Što vam najbolje ide, multitalentirani ste kao što ste naveli ...Što biste izdvojili kao svoj najjači adut!?

Jandranka Ivaniš Yaya: Prilagodljiva sam i dobro reagiram u stresnim situacijama... volim improvizaciju i izazove.

miss7: Proizvodite nakit, no kakav nakit vi nosite i volite?

Jandranka Ivaniš Yaya: Ovisi kako se osjećam...često nosim nakit koji su drugi napravili čak češće nego svoj. Ponekad mi zapne nešto što sam napravila za prodaju pa ipak ne prodam jer se srodim sa tim komadom. Onda, naravno, to postane moj komad Nakita, haha...

miss7: A moda, koje mjesto ona zauzima na vašoj ljestvici važnosti?

Jandranka Ivaniš Yaya: Ma bezveze. Često obučem neke krpe i baš me briga. Volim udobno. ormar mi je naravno prekrcan jer volim svoje krpice, ali baš se treba potrefiti dan da si dam truda oko toga što ću posložiti na sebe.

miss7: Postoje li neki rituali koje već 25 godina prakticirate prije izlaska na pozornicu?

Jandranka Ivaniš Yaya: Da! Šminkanje...to me opusti i sabere.

miss7: Koliko pažnje pridajete svom izgledu? Imate li poput mnogih žena omiljene kozmetičke proizvode i beauty rituale?

Jandranka Ivaniš Yaya: Pa ništa specijalno. Krema za lice I to je to! Mrzim ići u frizerske ili bilo kakve druge salone jer mi se čini kao da gubim vrijeme i nestrpljiva sam. Ne volim kad netko nešto po meni čačka, a ja moram biti mirna?! Koma. skoro da mi treba anestezija, hahaha...Ok, fora je otići na masažu.

miss7: Jesu li vam te ‘beauty’stvari bitne na vašem suprugu? Imate li neki recept dugovječnog braka?

Jandranka Ivaniš Yaya: Tu smo negdje...mislim da on ipak mora češće frizeru! Nemam recept. I nama je nekako čudno kad skužimo koliko je prošlo. Imamo zajedničke interese i dijete za odgojiti i pustiti u život ... to je ozbiljan projekt !

miss7: Gdje se vidite za 25 godina?

Jandranka Ivaniš Yaya: Hahaha.... vi se šalite?!

Od prvog velikog hita Jinxa 'Smijem se' prošlo je već punih dvadeset godina, a iako u početku nije bilo 'Easy', Jinxi danas opravdano nose titulu jednog od najprepoznatljivijih i najpopularnijih domaćih bendova koji i dalje svojim uspješnicama osvajaju srca publike. Veliki koncert u Domu sportova je zasigurno jedan od najočekivanijih koncertne sezone i prilika da Jinxe vidimo na velikoj pozornici u punom sjaju!

A što članovi bena kažu o backstage prostoru u hrvatskoj!

Jadranka Ivaniš Yaya, pjevačica

Ja se obično kad se šminkam se malo koncentriram ,pokušavam se maknuti od ljudi. Jer nas je fakat puno I svatko svoje drobi. Ovi se usviravaju , brassevi rade buku ..ovi pričaju glu… Ono stvarno je onako kao u dječijem vrtiću I onda nekad ako uspijem imati prostor da odem u neki wc ili pa da se dok se šminkam se malo pokušavam spustiti na zemlju , fokusirat se tako… Tako da je meni šminkanje recimo jedan od rituala kojim pomognem da se malo koncentriram.

Coco Mosquito, glazbenik

Ja bih dodao još jednu stvar. Nažalost kod nas ima jako malo prostora di je uopće moguće da postoji jedan backstage ..normalni, pošteni backstage u kojem bi se bend mogao pripremiti. U masu slučajeva sviraš u klubovima u kojima se presvlačiš u pet kvadrata I ovaj…Dosta je zbrkano sve. Sve je onako, kaotično malo..blago ..tako da, evo. Možeš se pripremiti ovako u Tvornici. Jedan backstage koji opet nije prevelik da se razumijemo. Ili u Domu sportova imaju tamo , tamo imaš tu hokejašku garderobu. Taman, da, to je otprilike taman. Da, taj neki volume prostora.

Pravila nagradnog natječaja pogledaj ovdje.

Posjeti Miss7.24sata.hr