Tko je Patrizia Reggiani koju je utjelovila Lady Gaga i gdje je danas?

PR/saintlaurent
Vidi originalni članak
  • Otkako sam pročitala da se snima film 'Dinastija Gucci', željela sam ga pogledati
  • Dobila sam priliku za to na novinarskoj projekciji
  • Film u kina dolazi 2. prosinca, a dotad pročitaj što sve možeš očekivati u ovom intrigantnom djelu

Film 'Dinastija Gucci' (House of Gucci) u režiji Ridleya Scota s glamuroznom ekipom glumaca Lady Gagom, Adamom Driverom, Jaredom Letom, Jeremyjem Ironsom, Alom Pacinom i Salmom Hayek dolazi u kina 2. prosinca, ali ja sam ga već imala priliku pogledati na novinarskoj projekciji. Film je snimljen prema knjizi Sarah Forden 'The House of Gucci' temeljenoj na istinitoj priči o obitelji čije je glavno pogonsko gorivo želja za novcem i uspjehom, a sve na kraju završava ubojstvom.


Intrigantan film traje dva sata i četrdeset minuta i bilježi događaje kroz tri desetljeća višegeneracijske obitelji Gucci i obiluje prizorima otmjenih interijera i eksterijera u Milanu, na jezeru Como, u New Yorku i st. Moritzu. Muškarci i žene u filmu, očekivano nose modu i frizure osebujnih sedamdesetih i osamdesetih godina dvadesetog stoljeća u čemu ćeš sigurno uživati ako si ljubiteljica mode. Uživala sam u scenama s modnih revija Gucci i Dior, a ako cijeniš arhitekturu, za oko bi ti mogla zapeti predivna Villa Balbiano u kojoj član obitelji Gucci, Aldo (glumi ga Al Pacino) slavi svoj sedamdeseti rođendan. Vila iz 17. stoljeća iznajmljuje se preko Airbnb-a i puna je luksuznog namještaja, mramora i naravno s divnim pogledom na jezero Como, omiljeno boravište bogatih i slavnih, te s raskošnim vrtom.  

O sadržaju filma ukratko 

Priča počinje kasnih sedamdesetih, za vrijeme ključne prekretnice u povijesti slavnog talijanskog modnog carstva. Guccijevo poslovanje nadgledaju sinovi, lukavi Aldo (Al Pacino) i konzervativniji i otuđeni brat Rodolfo (Jeremy Irons). Ustrajni i šarmantni Aldo ne namjerava prepustiti kontrolu nad obiteljskim nasljeđem, pogotovo ne svom sinu Paolu (Jared Leto) koji sanja postati dizajner odjeće. Međutim, Rodolfov sin i Aldov nećak Maurizio (Adam Driver), svoj put vidi negdje drugdje studirajući pravo i nema nikakvih ambicija za preuzimanjem i vođenjem svjetski poznatog modnog carstva.
Maurizio upoznaje i zaljubljuje se u lijepu i ambicioznu Patriziju Reggiani (Lady Gaga) kojom se ženi protiv očeve volje. Ujak Aldo u lukavoj Patriciji pronalazi srodnu dušu i zajednički interes te zajedno nagovaraju Maurizija da odustane od svojih ambicija i pridruži se tvrtki. Maurizio uskoro postaje nasljednik na veliko nezadovoljstvo njegovog nesretnog rođaka Paola, čije dizajnerske ambicije ostaju neshvaćene. Zbog sve žešće konkurencije drugih modnih kuća, obitelj Gucci prisiljena je prilagoditi poslovanje, što dovodi do neslaganja i niza događaja koji ih počinju razdvajati. Od strasti, ambicije, očaja, izdaje, osvete i na kraju ubojstva.  

Tko je Patrizia Reggiani i što sada radi? 

Glavni ženski lik Patriziju Reggiani glumi Lady Gaga, a pojedini strani mediji spekuliraju da bi za ovu ulogu mogla osvojiti i svog drugog Oscara. Gaga se studiozno pripremala za ulogu i istraživala Patrizijin lik i djelo godinu i pol dana. Patrizija Reggiani zanimljiv je i za književnu i filmsku obradu podatan lik, prije svega zbog svojih neskrivenih ambicija da dođe na čelo kuće Gucci i ostvari svoje težnje u čijem su središtu moć i novac. Godinama je i uspijevala u svojim namjerama savjetujući supruga Maurizija kako da preuzme vodstvo u obiteljskoj tvrtki, doslovno gazeći najuže članove obitelji.


Nakon što su dobili dvije kćeri Allessandru i Allegru (u filmu se prikazuje samo kći Allessandra), Maurizia je sve više počela odbijati pohlepa i često hvalisanje njegove supruge koja se proglašavala zaslužnom za njihov poslovni uspjeh. Na kraju je zatražio razvod i dobio ga, ali Patrizijin gnjev nije nestao te je naručila njegovo ubojstvo. Patrizija je provela 18 godina u zatvoru i sada živi povučeno u Milanu, a kada su je pitali zašto je unajmila ubojicu da ubije Maurizia Guccija, zašto ga nije ubila sama. Rekla je da joj je vid slab i da nije htjela promašati.  


Your browser doesn’t support HTML5 video

Dakle, puno je toga u čemu možeš uživati u ovom intrigantnom filmu, zato, kupi ulaznicu, kokice i utoni u svijet dinastije Gucci! 

Sponzorirani sadržaj, missMIND za miss7. 

Posjeti Miss7.24sata.hr