Pogledaj predivne tetovaže koje svjetle u mraku: trend koji je u modu došao s neonskim bojama

Instagram@nadiabokody
Vidi originalni članak
  • Tetoviranje je danas ogroman trend, ali ako se vratimo desetak godina unatrag, smatralo se izražavanjem problematičnog karaktera i bilo je namijenjeno uglavnom osobama koje su u sukobu sa zakonom
  • No, jesi li znala da su tetovaže jedan od najstarijih načina ukrašavanja tijela? 
  • Nova tehnika tetoviranja razlikuje se od klasične tetovaže, a korijene vuče iz 1990-ih kad je trend neonskih boja harao. Sad nam se vratio, zajedno s neonskim tetovažama

Tetoviranje je danas postala sasvim normalna stvar, štoviše dosta je teško pronaći mlađu osobu koja nema barem jednu makar malenu, simboličnu tetovažu. Međutim, jesi li se ikada zapitala od kada postoji tetoviranje? Ako si pomislila da su prve tetovaže nastale u zatvorima opasno si se prevarila. Tetoviranje je mnogo više od kreativnog ukrašavanja i oslikavanja ljudske kože, a tetovaže nisu tek pomodna novotarija. One su kroz povijest bile dio gotovo svih poznatih drevnih kultura. Dakle, tetoviranje je poznato čak još od neolitičkog doba. Poznati Özti, "ledeni čovjek", mumija pronađena u Alpama, a čija se starost procjenjuje na 3300 godina p.n.e. ima čak 57 tetovaža!

Life&style 19 ideja za najljepše minijaturne tetovaže - ako razmišljaš da se tetoviraš prvi put

No, jesi li znala da osim klasičnih tetovaža postoje i tetovaže koje svijetle u mraku? Kao pomodan trend u duhu današnjeg vremena ova tehnika savršena je ako ne želiš imati posebno vidljivu tetovažu, ali želiš biti glavna zvijezda u noći (ali doslovno) ili pak ako pratiš trendove i jednostavno želiš dodati svojim tetovažama malo uzbuđenja!

Naime, tetovaže koje sjaju u mraku napravljene su živim, fluorescentnim bojama koje je teško zamjetiti na dnevnom svjetlu. Ove tetovaža ipak ne opravdavaju u potpunosti svoje imena i neće svijetliti čim ugasiš svjetlo. Umjesto toga, "svjetlucajuće tetovaže" obično zahtijevajuUV-A svjetlo kako bi se pokrenula reakcija slična sjaju jer su boje kojima se tetovira osjetljive na UV-A zrake.

Tetovaže koje sjaje u mraku trajne su poput uobičajenih tetovaža, a iako se neke boje mogu s vremenom malo promijeniti i izblijedjeti, pigment u osnovi ostaje sličan uobičajenom pigmentu te nikada neće u potpunosti nestati. Budući da su pigmenti puno svjetliji, možda ćeš je samo prije trebati doraditi nego tradicionalnu tetovažu uobičajenom crnom  tintom.

Life&style Pokajali su se zbog ludih tetovaža, a stvar je spasio tattoo majstor. Pogledaj transformacije!

UV reaktivne tinte mogu čak izblijedjeti u različite boje ako su previše izložene suncu; na primjer, plava može izblijedjeti u žuto ili smeđe. No, osim ovog specifičnog problema s bojama, tetovaže u sjaju u mraku vječne su i zacjeljuju jednako kao i uobičajene tetovaže. Tetovaže su seksi, ali kako će izgledati kad ostariš? Nadamo se ovako cool!

Ako se pitaš jesu li skuplje od uobičajenih tetovaža, otkrivamo ti da ove tetovaže imaju jednake cijene kao i uobičajene tetovaže, no znaš da umjetnik uvijek procjenjuje i vrednuje svoj rad. Uobičajeno je da tatoo majstori naplaćuju po satima bez obzira na dizajn pa ako materijal koji se koristi za tetoviranje košta više od standardne tinte, taj trošak bi se mogao odraziti i na tvoj džep.

 

U novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirala je Antonija Blaće

Your browser doesn’t support HTML5 video

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE.

Posjeti Miss7.24sata.hr