Pitali smo muškarce što oni pomisle kad se kaže 'menstruacija'

Vidi originalni članak
  • Mišljenje muškaraca na temu ženskih tijela je uglavnom oduvijek bio i bit će - recept za iskrivljenu istinu u najboljem slučaju
  • A u najgorem – recept za potpunu predrasudu
  • Pitali smo 3 frajera što misle o svemu tome, odgovori bi te mogli iznenaditi!  

Ako si ikad čula 'šaljivu dosjetku' - tko još krvari pet dana i preživi?, 99% su šanse da je došla iz usta muškaraca. No, to je ustvari najbolji pokazatelj kako su starije generacije muškaraca odrasle na nedovoljnom broju informacija, a još više na velu tajne koje menstruacija nosi sa sobom.

Bit ćemo fer i dat ćemo velikom broju njih opravdanje da im se dignu sve dlake na leđima na sam spomen riječi 'menstruacija' iz dva razloga. Prvi je taj što se velik broj frajera užasno boji krvi. Ne samo svoje, nego i tuđe (nisu oni usamljeni u tom strahu – i velik broj žena se također boji krvi iako imaju menstruaciju i gledaju je svaki mjesec). A drugi razlog usko je povezan sa strahom od nepoznatog, a ovisi s kojim spektrom menstrualnih simptoma su se oni susretali kroz svoj život, bilo da je riječ o mami, sestri, curi, ženi… Sve će ti biti jasnije kad pročitaš doživljaje. 

MARIN (35)
Na mengu gledam kao na 'prirodni proces žene', točka. Ne ulazim u rasprave oko toga, ne znam kako je to 'imati mengu', pretpostavljam po svemu što sam dosad vidio da nije neka sreća krvariti dok te boli trbuh, ali… to je to što mogu reći. Moja žena je dosta cool po pitanju svoje menge, ne mijenja svoje ponašanje drastično, nema neke lude ideje oko hranjenja kao neke žene od mojih frendova, svi imaju neke svoje priče koliko shvaćam pa bolje da uopće ne sudjelujem. Želim naglasiti da nemam problem s kupovinom uložaka, ali imam ako mi se ne objasni točno što treba pisati na njima, do zadnjeg detalja.

DAVOR (42)
Ako želite iskreno, ja ću reći iskreno. Prvo, da – ja nemam mengu i da, ja ne znam kako je to. Svaka čast svima na svemu, ok? Ali ja mislim da kada neka žena ima menstruaciju, na primjer posljednjih 30 godina, i svaki mjesec je tu, i svaki mjesec radi neke probleme u pogledu da je žena svaki mjesec živčana, ljuta, osjetljiva za bilo kakav razgovor, ona sama se osjeća loše i loše funkcionira u svojoj okolini u to vrijeme… pa zašto onda nešto ne poduzme? Možda ovo zvuči grozno od mene, ali meni to nije jasno na praktičnom nivou. Ako moja žena posljednjih desetak godina ima polu-tjeskobne napadaje kada ima mensturaciju, zašto njoj nitko nije rekao da može otići po neki lijek za tjeskobu? Dopuštam da sam nešto krivo shvatio, naravno. Jer ja to mogu uspoređivati samo s nekim stanjem koje je meni poznato, zar ne? Uzmimo za primjer, kroničnu bol u nozi. Da mene neizlječivo boli noga zbog nečega, već 30 godina, i da mi to svaki mjesec dva ili tri ili koliko dana već jako teško pada na psihu, da se svađam sa svima, da nekad potpuno podivljam odjednom na nekoga ili nešto treće…? Kad podvučem crtu, zar nije to samo nepristojno? I nema šanse da joj ja to kažem. 

ALAN (33)
Odrastao sam s dvije sestre, sve mi je jasno oko menstruacije. Naučile su me sve o tome. Htio, ne htio! Dosta sam im zahvalan jer sam danas mirniji čovjek kada moja cura dobije mengu. Jasno mi je da svi proživljavaju svoje cikluse različito, da nikad nije ništa identično kao posljednji put, da odem kupiti što moram u dućan ako me pošalju po higijenske potrepštine, da uvijek moramo imati tablete protiv bolova doma i da kad je malo napeta situacija s hormonima, odem na košarku. Iskreno, ne pušim baš previše fore o patnjama i nepredvidljivim ponašanjima – mene su sestre naučile da se 'mengom' može svašta postići i da cure to znaju iskorištavati. Napravim što je u mojoj moći, ne ubijam se od živciranja. 

Violeta We Care aktivno brine o ženama i za njih bira samo najbolje. S AIR FIT ulošcima svaka žena može bez straha i sa stavom zauzeti bilo koju pozu. Jer može biti sigurna da će pri tome ostati suha i zaštićena. Kako se kreće ona, tako se kreće i uložak s njom. A na njoj je samo da bude svoja i pokaže stav. Svaki dan u mjesecu.

Posjeti Miss7.24sata.hr