Pazi što piješ! Jer ovo piće djeluje poput kokaina

Thinkstock / Spencer Davies
Istraživanja su pokazala da konzumacija votke i energetskog napitka, sveopće popularne cuge s brojnih tuluma, opasno utječe za mozak - kao da uzimaš kokain
Vidi originalni članak

Svi smo odavno znali da kombinacija energetskog napitka i votke nije baš najzdraviji napitak, ali smo i isto tako nebrojeno puta čuli kako se naručuje na nekom šanku, pije na tulumima... Ovaj je miks gotovo svakodnevna pojava, pa tko je i čuo upozorenje da se drži podalje od te kombinacije, teško ga je mogao shvatiti za ozbiljno. Jer... pa svi to piju... Što mi se može dogoditi?! Nije otrov ni jedno ni drugo! Možda bismo trebali još jednom razmisliti.

Naime, opasno djelovanje te mješavine potvrdila su znanstvena istraživanja provedena na Sveučilištu Purdue u Indijani. Pokusi na laboratorijskim miševima otkrili su da se redovitom konzumacijom votke i Red Bulla mijenja kemija mozga (centri za djelotvornost i nagrađivanje) – jednako kao i kod konzumacije kokaina. Miševi koji su popili mješavinu energetskog pića i votke ponašali su se nabrijano poput onih na kokainu. 

Što je možda i razlog zašto ga mnogi piju? No, odluka je na tebi! Ako rado posegneš za energetskim napitkom da duže ostaneš budna, možeš slobodno to napraviti, ali nemoj ga miješati s alkoholom. Bolje je odlučiti ili - ili.  

Posjeti Miss7.24sata.hr