Pantone je odabrao boju za 2019. godinu, a mi najljepše komade u boji koralja

Instagram @haileybieber
Drago nam je što je Pantone "živu koraljnu" proglasio bojom 2019. godine jer jednostavno pršti optimizmom!
Vidi originalni članak

Pantone je ove godine otišao u morske dubine kako bi odabrao boju godine za 2019. jer to je takozvana živa koraljna! Svakog prosinca, Pantone odabere jednu nijansu za koju smatra kako će obilježiti sljedećih 12 mjeseci. Obilježiti u svakom smislu te riječi - od modnog i beauty svijeta pa sve do interijera i dekora. 

Pantone tako kaže da će ova ružičasto-narančasta nijansa inspirirana prirodnom postati nova najbolja stvar u 2019. godini. Pantone ju je nazvao "animiranom i pozitivnom nijansom narančaste kojom prevladava zlatni podton". Ne samo što je ova boja inspirirana prirodom, nego je i dobila ime po simbolizmu: "Baš kao što su koraljni grebeni izvor hrane i sklonište morskom životu, tako i nas vibrantna, ali i dalje nježna Pantone koraljna obasipa toplinom i pozitivnošću koja pruža utjehu u našem stalno mijenjajućem okruženju".

Odmah nas je inspirirala vedra i optimistična nijansa koraljne pa smo pronašli modne komade koji će ti odmah izmamiti osmijeh na lice i popraviti raspoloženje. Dizajneri su koraljnu već ubacili u svoje kolekcije za proljeće/ljeto 2019. - tako da nas sljedeće ljetne sezone očito čeka vedro i jarko ljeto!

Safiyaa haljina (8.600 kuna), Christian Louboutin štikle (4.130 kuna), Roksanda top (5.120 kuna)

U high-street trgovinama još uvijek su aktualne zimske kolekcije, ali oni brendovi koji razmišljaju unaprijed u svojoj ponudi već imaju nekoliko ljetnih komada ove Pantone boje godine!

H&M košulja (185 kuna), H&M traperice (220 kuna), ASOS hoodie (140 kuna)

U beauty svijetu koraljna je svakog ljeta hit, nosi se na usnama jer ističe preplanuli ten. Ove godine očekujemo je i na očima i na obrazima!

MAC rumenilo (190 kuna), Urban Decay paleta (215 kuna), Bobbi Brown ruž za usne (200 kuna)

U svijetu dizajna interijera posebno se veselimo vidjeti malo ove boje. Jarka koraljna u spavaćoj ili dnevnoj sobi mogla bi drastično utjecati na tvoje svakodnevno raspoloženje, ali i razbiti monotoniju toliko popularnog minimalizma. Stručnjaci predlažu da se prostor "razbije" nekim koraljnim komadima, poput primjerice blagovaonskih stolaca u ovoj nijansi...

...ili da pak odaberemo jedan zid sobe i obojimo ga u jarko koraljnu nijansu! Postoji li bolji način za podizanje atmosfere, ali i izgleda prostorije?

Moramo priznati da nam se "živa koraljna" jako sviđa. Nas je već nekako uveselila, a tebe?

Posjeti Miss7.24sata.hr