Ovoga nas vikenda čeka Festival društvenih igara, program izgleda jako zabavno

Unsplash / Kathy Marsh
Vidi originalni članak
  • Proljeće nam je napokon stiglo, a što znači da je sezona raznih uzbudljivih događanja pred nama
  • Osim što uživamo u svjetlosnoj bajci na brojnim zagrebačkim lokacijama, ovoga nas vikenda čeka još jedno zabavno događanje - drugo izdanje Festivala društvenih igara
  • Razigrani dvodnevni festival i ove godine nudi raznolik program koji će oduševiti sve generacije, a očekuje nas uzbudljiv vikend ispunjen kvizovima, zanimljivim radionicama, predavanjima i, dakako, igrama

Napokon smo se, barem kalendarski, oprostili sa zimom, a što znači da je sezona uzbudljivih događanja pred nama. Osim što ćemo u narednim danima uživati u svjetlosnoj bajci koju će nam pričati brojne zagrebačke lokacije, ovoga nas vikenda čeka još jedno zabavno događanje - drugo izdanje Festivala društvenih igara u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka i Terrible Creationsa.

Ovaj festival koji je već svojim prvim prošlogodišnjim izdanjem oduševio mnoge ima za cilj povezivanje različitih generacija i profila ljudi te poticanje interesa za društvene igre među mladima, ali i povezivanje zagrebačke gaming scene s drugim organizacijama u Hrvatskoj, Europi i svijetu, s nadom da će hrvatska metropola postati važan centar te scene. 

Life&style Zagreb je spreman za još jednu svjetlosnu bajku: Ovogodišnji Festival svjetla u znaku je šumske ciklame

Razigrani dvodnevni festival i ove godine nudi raznolik program koji će oduševiti sve generacije, neovisno o tome jesu li i koliko upoznati sa svijetom igara, a očekuje nas uzbudljiv vikend ispunjen kvizovima, zanimljivim radionicama, predavanjima, razmjenama  iskustava i, dakako, igrama koje će okupiti i djecu i odrasle, i ljubitelje igara i profesionalce.

Festival se održava na dvije lokacije - Centar za kulturu Trešnjevka bit će domaćin edukativnih programa i igraonica za djecu, roditelje i obitelji tijekom subote i nedjelje od 10 do 14 sati, a posjetitelji će imati priliku naučiti nešto više o važnosti društvenih i logičkih igara u odgoju djece te razvoju zdravih obiteljskih i društvenih odnosa.

Life&style Domaći brend osmislio je najgenijalniju društvenu igru bez koje ne smije proći nijedna djevojačka

Druga lokacija je caffe bar Crni mačak gdje će tijekom oba dana festival trajati od 16 do 2 sata ujutro i na kojoj nas čekaju programi namijenjeni gamerima i svima koji žele istražiti svijet igara. Posjetitelji će imati priliku uroniti u čarobne svjetove društvenih igara, družiti se i zabavljati na after partyjima, a bilo da su u pitanju tek entuzijasti bez iskustva ili pak iskusni profesionalci, baš svatko će pronaći nešto po svom ukusu.

Kako su poručili organizatori, dobrodošli su svi koji dijele strast prema društvenim igrama, svi programi koji nas očekuju su besplatni, a detaljan raspored aktivnosti kao i sve informacije o programima, igrama i izvođačima odnosno gamerima čekaju nas na službenoj web stranici festivala.

Posjeti Miss7.24sata.hr