Ovo su vodeći jesenski trendovi u uređenju interijera, a u Pepcu imaju sve poželjne detalje

PEPCO
Vidi originalni članak
  • Jesen je sinonim za najukusnije tople napitke, duge šetnje na svježem zraku popraćene šuštanjem otpalog lišća i jesenski makeover naših domova
  • Osim generalne čistke i nezaobilaznog preturanja ljetne i zimske odjeće, on redovito podrazumijeva i prilagođavanje naših interijera jesenskom koloritu te stvaranje najugodnijeg ugođaja
  • Istražili smo koji su vodeći trendovi u uređenju interijera i u Pepcu pronašli najslađe detalje uz koje ćemo svaki prostor bez puno muke pretvoriti u cozy jesensku oazu

Mirisi jabuka, cimeta i kestenja koji se šire zrakom, ritmično tapkanje kiše po prozoru i dekica na našoj omiljenoj fotelji ili kauču mogu značiti samo jedno – da nam je stiglo godišnje doba koje je sinonim za najukusnije tople napitke, duge šetnje na svježem zraku popraćene šuštanjem otpalog lišća i jesenski makeover naših domova.

Osim generalne čistke i nezaobilaznog preturanja ljetne i zimske odjeće, on redovito podrazumijeva i prilagođavanje naših interijera jesenskom koloritu te stvaranje najugodnijeg ugođaja, a ove se jeseni to postiže korištenjem prirodnih elemenata i svega onoga što je inspirirano oblicima, bojama i teksturama koje pronalazimo u prirodi, a zahvaljujući kojima će se svaki prostor uspješno transformirati u cozy jesensku oazu.

Dok za ukrašavanje prostora ljeti najradije koristimo svježe cvijeće, s dolaskom jesenskih mjeseci ga mijenjamo za sezonske grane i lišće u toplim bojama ovog godišnjeg doba. Osim što ne postoji bolji način da unesemo duh jeseni u svoje domove, najbolje od svega je to što potrebne dekoracije lako možemo pronaći u vlastitom dvorištu. Jednostavna grana javora, postavljena u elegantnu vazu, postat će pravo malo umjetničko djelo, a prirodni elementi poput bundeva, drveta i mahovine također će bez puno truda unijeti toplinu i teksturu u prostor.

Life&style Šnenokle ili torta od malina? Saša Šekoranja ima najslađe tanjure koje smo vidjeli u dugo vremena

Trendovi u uređenju interijera ove jeseni donose bogatu paletu boja inspiriranu šumskim krajolikom. Dominiraju zemljani tonovi – od tamnozelenih nijansi, preko toplih smeđih i hrđavocrvenih, sve do zlatno-žutih, a ove će tople prirodne boje u dom unijeti osjećaj topline i ugode, bilo da ih koristimo kao boju zida, dekoracije ili kućnog tekstila. Dizajneri posebno vole koristiti ove nijanse za malene detalje poput jastuka, deka, ukrasnih predmeta, slika ili svijeće, a za razliku od boja zidova ili krupnijih komada namještaja, ove sitnice lako možemo zamijeniti u idućoj sezoni ili kada ih se zasitimo, čime će prostor uvijek ostati dinamičan i svjež.

Kako temperature sve više padaju, raste naša želja za stvaranjem toplih i udobnoh kutaka koji postaju naše omiljene oaze za opuštanje, a ova potreba za ušuškavanjem oslanja se na još jedan veliki trend - materijale koji pružaju ugodnost na dodir. Baršun, samt, velur, tvid, vuneni tekstili i (umjetno) krzno najpopularnije su opcije ove sezone koje ne samo da će pružiti mekoću i toplinu, već će svojim izgledom privlačiti pažnju i u najjednostavnijim neutralnim interijerima.

Dakako, nismo zaboravili ni na kuhinje i blagovaonice koje ćemo uz mnoštvo prelijepih detalja koje nude naše omiljene trgovine za uređenje doma lako pretvoriti u našarmantnije oaze u kojima će se obitelj svakodnevno okupljati s velikim zadovoljstvom. U blagovaonicama prekrasnu jesensku atmosferu stvaramo uz pomoć tekstila, ali i najslađeg posuđa u obliku gljivica, bundeva i zlaćanog lišća kojeg smo po odličnim cijenama pronašli u Pepcovoj ponudi.


Life&style Zidne obloge koje imitiraju stijene i koru drveta potpisuje čakovečki brend; svaki interijer je kao iz magazina
 

Posjeti Miss7.24sata.hr