Ovo je super! Uključi se u Ekotlon, rekreiraj se i podrži dva predivna cilja

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Pozivamo te da se pridružiš Ekotlonu 11. rujna u Gradskom parku Bundek u Zagrebu
  • Tada se održava utrka u ploggingu, spoju trčanja i prikupljanja otpada
  • Plaćanjem kotizacije dobivaš bogat startni paket i dobru zabavu za cijelu obitelj, a osim što sudjeluješ u očuvanju okoliša, pomažeš i Dječjem vrtiću Petrinjčica iz Petrinje jer će iznos prikupljen prodajom kotizacija biti utrošen za nabavu opreme koju doniramo vrtiću

Što kažeš na malo rekreacije, a još k tome pomažeš dječjem vrtiću u Petrinji i majčici prirodi? Predstavljamo ti ponudu koju je teško odbiti i pozivamo te na jedinstveni sportski događaj pod nazivom Ekotlon koji se održava 11. rujna u Gradskom parku Bundek u organizaciji 24sata i missZDRAVA. Riječ je o utrci u ploggingu, a ako još nisi čula za to, objasnit ćemo ti: to rekreacija koju su popularizirali Šveđani, a predstavlja jedinstveni spoj džogiranja i sakupljanja otpada.

Dakle, jasno ti je, istovremeno brineš za svoje tijelo i za čišću prirodu. Dobro znaš da je čak i najmanji korak prema očuvaju prirode od iznimne važnosti. A ako misliš da nisi u formi, ne brini se - za plogging ne moraš biti u vrhunskoj kondiciji, iako ovo iskustvo na Bundeku može biti tvoj prvi korak u postizanju top-forme.
 

Tko je spreman za plogging?


Ekotlon na Bundeku prilagođen je svima. Za one koji su već iskusni trkači namijenjena je maxi plogging staza, dugačka čak 5 kilometara, a oni kojima je to predugačko ili će doći s djecom, midi plogging staza od 2 kilometra bit će super, baš kao i mini plogging staza, dugačka tisuću metara.
Staze se razlikuju po dužini i zahtjevnosti, a kotizacija iznosi 40 kn za 2 i 5 km, a za najmanju je predviđena obiteljska kotizacija od 60 kn. Ne moraš se posebno pripremati za ovaj humanitarni sportski događaj i vježbati svaki dan kako bi na dan utrke bili u najboljoj formi. Osnovna ideja Ekotlona je da joggiraš i usput prikupljaš smeće na koje nailaziš. Sve staze startaju na istome mjestu, ali u suprotnim smjerovima. Staze su kružnog tipa i trči se jedan krug.


A za plaćenu kotizaciju očekuje te bogat startni paket koji uključuje prigodne darove organizatora i sponzora utrke, a na raspolaganju su i okrepne stanice, garderobe, toalete te stručna podrška trenera. Nakon utrke te čeka hrana, piće te bogat nagradni, zabavni i edukativni sadržaj. Prijave traju do 9. rujna (do 23:59 sati) ili do popunjenja maksimalnog broja natjecatelja.

Ovo će super doći mališanima

Sav prihod od kotizacija Ekotlona na Bundeku ide u humanitarne svrhe. Kupnjom startnine pomažeš u potresu oštećenom Dječjem vrtiću Petrinjčica iz Petrinje. U razornom potresu do neuporabljivosti su oštećena dva vrtićka objekta od njih pet, zbog čega je čak 220 djece ostalo bez svojih soba te je trenutno na privremenom smještaju. Zbog toga vrtić ujedno ima ograničene resurse te manjak prostora za provođenje certificiranog programa Eko škole, po kojem je godinama poznat. Zato će ukupan iznos prikupljen od prodaje kotizacija za Ekotlon biti utrošen za nabavu opreme koja je potrebna za provođenje eko programa. 

Your browser doesn’t support HTML5 video

Dođite 11. rujna na Bundek na najveću plogging utrku u Hrvatskoj! 

Prijavite se OVDJE jer će ukupan iznos od prodaje kotizacija biti utrošen za nabavu opreme koju doniramo stradalom Dječjem vrtiću Petrinjčica, a pratiti nas možete i na društvenim mrežama.

Ponosni partneri projekta su Konzum, adidas, INA, HEP, OTP banka i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projekt podržava Bigbelly SMART SOLUTIONS FOR CITIES.

Your browser doesn’t support HTML5 video

Posjeti Miss7.24sata.hr