Ovo je 6 najluksuznijih kabina na kruzerima u kojima je doživljaj krstarenja kao iz bajke

Promo
Vidi originalni članak
  • Krstarenje je oduvijek nekako zvučalo kao zabava za bogataše, iako se posljednjih godina taj segment turizma približio "običnim ljudima"
  • Ipak, za one koji mogu duboko posegnuti u džep, kompanije za krstarenja nude izrazito luksuzne aranžmane i smještaj
  • Ovo je šest najluksuznijih kabina velikih brodarskih kompanija koje nude nevjerojatnu razinu luksuza

Krstarenje je za većinu ljudi oduvijek nekako zvučalo kao zabava za bogataše. Ipak, u proteklom su se desetljeću brodari više približili srednjem sloju pa krstarenje po Mediteranu ili Karibima više nije baš tako nedostižno. Nije sitnica, ali nećeš više morati 'opljačkati banku' da se tjedan dana provozaš po moru.

Brodovi za krstarenje su sve veći i veći, odavno su premašili dužinu od 300 metara, a nezaustavljivo se uzdižu i u visinu, odnosno u broju paluba. Trenutačno najveći kruzer je baš ove godine "pušten u promet" - zove se Wonder of the Seas kompanije Royal Caribbean International. Dugačak je 362 metra, ima 2867 kabina i prima gotovo 7000 putnika. Za usporedbu - Titanic je u svoje vrijeme bio apsolutna senzacija s 269 metara dužine i kapacitetom 2000 putnika.

Međutim, i u tom segmentu masovnog turizma vrijedi ona - "koliko para toliko muzike."

Najpovoljnije kabine na kruzerima su unutrašnje, bez prozora. Potom slijede kabine s prozorima pa s balkonima, dok su u najskupljem rangu cijena - apartmani. Svaka od ovih kategorija ima po nekoliko različitih podkategorija, poput običnih kabina s balkonom, premium s balkonom, s verandom...

Šarolika je ponuda i među najskupljim kabinama - apartmanima. Neke ponude su doista predviđene samo za one najdubljeg džepa, a mi predstavljamo "Crème de la crème" smještaja na krstarenjima u svijetu. 

Celebrity Cruises: Iconic Suite

Brod: Celebrity Beyond

Cijena: Od 15,340 američkih dolara po osobi po krstarenju

Veličina: 176 m2 unutrašnjost, 60 kvadrata terasa

Dva apartmana na najnovijem brodu Celebrity Cruises kompanije - Celebrity Beyond, nude nevjerojatnu razinu luksuza za putnike koji će imati čast (i novac) krstariti na ovaj način. Smješteni iznad kapetanskog mosta, ovi apartmani pravi su dragulj luksuznog smještaja Celebrity Cruises kompanije. Apartmani nude prozore od poda do stropa, prostrane interijere i prekrasnu privatnu terasu. Luksuzni detalji poput posteljine od kašmira, hidromasažne kade na terasi, beauty proizvoda i parfema kultnog njujorškog brenda Le Labo, samo su dio iznenađenja na ovoj razini.

Royal Caribbean: Ultimate Family Suite

Brod: Wonder of the Seas, Symphony of the Seas i Spectrum of the Seas

Cijena: Od 19,000 američkih dolara po osobi po krstarenju

Veličina: 182 m2 unutrašnjost, 65 kvadrata terasa

Najsavršenija opcija krstarenja za obitelji  s djecom. Ovo je kao mali Disneyland na moru s hrpom igračaka, igara i zanimacija za djecu, ali i nekim detaljima koji će roditeljima pomoći da se potpuno opuste dok su na moru. Apartman se prostire na dva kata, ima ugrađen tobogan, društvene igre, malu igraonicu, ogroman televizor kojeg zovu "malo kino", privatni jacuzzi na terasi i još hrpu stvari koje garantiraju savršen odmor. 

Disney Cruise Line: Wish Tower Suite

Brod: Disney Wish

Cijena: Od 21,000 američkih dolara za dvoje po krstarenju

Veličina: 185 m2

Za one koji zarađuju dovoljno da si plate ovakvu vrstu smještaja, a žele biti dio bajkovitog svijeta, Disney Wish Tower Suite je savršen izbor.

Ovaj apartman je smješten na top lokaciji Disneyjevog najnovijeg broda Wish, a prvo putovanje predviđeno je za srpanj ove godine. Prima do osam gostiju u dvije velike sobe, a od ostalih prostorija ima i dodatnu dječju sobu te četiri kupaonice. Apartman je inspiriran Disneyjevim likom Moanom, a hrpa bajkovitih detalja u prostorijama oduševit će sve ljubitelje kultnog brenda.

Regent Seven Seas Cruises: Regent Suite

Brod: Seven Seas Splendor

Cijena: Od 54,000 američkih dolara po osobi po krstarenju

Veličina: 414 m2

Najskuplji kruzerski apartman na svijetu! Regent Suite na brodu Seven Seas Splendor nudi nevjerojatan luksuz i komfor, a možda najluksuznije spavanje ikad na moru nudi Hästens madrac vrijedan 200 tisuća dolara. To znači da će gosti, osim što doslovno plutaju na vodi, levitirati na ovom jedinstvenom švedskom madracu izrađenog od slojeva lana, čistog pamuka i fine preslice. A kupaonica i wellness zona je posebna priča. Tamo se nalazi sve o čemu si sanjala kad si zamišljala čarobno opuštanje i najfinije beauty tretmane. S velikim prozorima koji te dijele od morskog beskraja tijekom plovidbe...

Viking Cruises: The Owner's Suite

Brod: Viking Octantis i Viking Polaris

Cijena: Od 11,000 američkih dolara po osobi po krstarenju

Veličina: 110 m2 uključujući unutrašnji prostor i privatnu terasu

Nova ekspedicijska flota Viking Cruises kompanije plovi u najudaljenije kutke našeg planeta, a Owner's Suite nudi najbolje iskustvo na toj čudesnoj avanturi. Osim luksuznog zatvorenog prostora koji nudi sve što je potrebno da se putnici razmaze, najbolje iskustvo ovog apartamana nudi velika lounge terasa, kojom dominira udobna garnitura za opuštanje te drveni jacuzzi. Obzirom na krajolike koji se ukazuju tijekom ekspedicijskih krstarenja, savršen pogled iz udobnosti terase je zagarantiran.

Oceania: Owner's Suite

Brod: Oceania Riviera

Cijena: Od 16,000 američkih dolara po osobi po krstarenju

Veličina: 180 m2

Pokrivači od kašmira, Bulgarijevi beauty proizvodi, bar prepun najluksuznijih alkoholnih pića i vina - to je standard koji goste čeka u ovom apartmanu. Tri su Owner's Suitea na brodu Oceania Riviera, dizajnirani su od strane Ralph Lauren Home Collectionsa, a osim značajne razine luksuza, terase koje okružuju apartmane nude savršen panoramski pogled. 

 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr