Ovo je 12 najpopularnijih IKEA proizvoda svih vremena, prodaju se u milijunima primjeraka

IKEA Najpopularniji IKEA namještaj svih vremena
Vidi originalni članak
  • Kupovina IKEA namještaja praktički je obred 'prijelaza u novi život' za milenijalce koji napuštaju studentske domove
  • Situacija je jednaka i kod mladih parova koji dijele prvi stan
  • Otkrit ćemo ti najpopularnije proizvode ove popularne švedske tvrtke svih vremena 

IKEA godišnje izda oko 2500 novih proizvoda, ali otkako je švedska tvrtka za proizvodnju namještaja spremnog za montažu osnovana 1943. godine, pojavili su se neki omiljeni proizvodi koji su izdržali test vremena. Fotelja Poäng nedavno je proslavila svoj 40. rođendan, dok se polica za knjige Billy prodaje svakih 10 sekundi negdje u svijetu.

Life&style 10

Donosimo ti najpopularnije proizvode tvrtke IKEA svih vremena. To nisu nužno najprodavaniji općenito - teško je to izračunati budući da neki imaju ograničeno izdanje – nego su prije najprodavaniji proizvodi u nizu pojedinačnih kategorija, poput fotelja ili okvira kreveta.

12. Ribba okviri čine tvoje fotografije i slike modernijima.

Jednostavnost je vrhunsko načelo dizajna u tvrtki IKEA, a serija okvira Ribba to i dokazuje. Ribba okviri dolaze u različitim veličinama te u crnoj, bijeloj i čelično sivoj boji.

11. Färgrik šalica je esencijalna šalica za kavu.

Färgrik šalica bijele boje pristaje uz bilo koju kuhinjsku shemu boja — nadasve je jednostavna, a opet fenomenalna.

10. Klippan dvosjed odgovara malim budžetima i manjim stanovima.

Protežući se nešto više od 177 cm, Klippan kauč može se ugurati u većinu malih stanova. Dostupan je u bijeloj, sivoj i karamel boji.

Ako ga jako uprljaš, možeš povoljno kupiti zamjensku navlaku.

9. Docksta stol upotpunjuje minimalističku kuhinju.

Docksta stol stapa se u prostor sa svojim mekim rubovima i jednostavnom siluetom. Bijela završna obrada omogućuje da se ističe eklektičan asortiman stolica ili ukrasa.

8. Ektorp sofa napravljena je da traje.

Mali detalji, poput jakih šavova, promjenjive navlake i jastuka za sjedenje koji se mogu okrenuti, čine Ektorp sofu vrlo izdržljivom i trajnom. 

Osim toga, jastuci prepuni pjene i poliesterskih vlakana pružaju izvrsnu potporu.

7. Seriji stolova Lack ne nedostaje stila.

Oznaka 'basic' nije loša stvar kada je riječ o IKEA-inoj vrhunskoj seriji stolova. Stolovi različitih veličina i proporcija dolaze u velikom izboru boja i završnih obrada. Lagani su pa ih možeš lako premještati i svoju dnevnu sobu urediti u stilu feng shuija.

6. Stockholmski tepisi dodaju dašak boje svakoj prostoriji.

Stockholmski tepisi izrađuju se ručno u tvornicama tekstila u Indiji,  gdje tvrtka osigurava dobre radne uvjete i poštene plaće, navodi IKEA.

Također su preslatki i dostupni u kariranim uzorcima te uzorcima nalik pokrivačima za piknik.

5. Rens tepih od ovčje kože unosi toplinu u tvoj dom.

IKEA-in bijeli tepih od ovčje kože traži da ga staviš ispred kamina i da se fino sklupčaš na njemu. Neodoljivo je mekan. Vuna odbija prljavštinu i izdržljiva je, premda se ne može prati u perilici.

4. Serija polica Kallax odmah je postala klasik.

Internet je poludio kada je IKEA ukinula mega omiljenu policu Expedit. Ali, vratila se s novim imenom, Kallax, i elegantnim novim dizajnom.

Kallax police, koje dolaze u više veličina, izdržljive su zahvaljujući površini otpornoj na ogrebotine i zaobljenim kutovima zbog kojih je manje bolno udariti se u nju.

3. Serija okvira kreveta Malm pojednostavljuje spavaću sobu.

Prvi stan milenijalca nije potpun bez Malm okvira kreveta. Malm dolazi u dvije varijante: jedan koji podiže madrac visoko od poda i drugi koji uključuje pohranu.

2. Stolica Poang proda se u 1,5 milijuna komada godišnje.

Kreiran od strane slavnog japanskog dizajnera Noboru Nakamure, stolac Poäng jedan je od najlegendarnijih IKEA proizvoda svih vremena. Nedavno je proslavio svoj 40. rođendan s ograničenim izdanjem sa šest novih okvira.

Stil, kvaliteta i pristupačna cijena pomogli su stolici Poäng da izdrži test vremena.

1. Billy polica za knjige je najprisutniji komad IKEA namještaja.

Polica za knjige Billy proda se svakih 10 sekundi, piše New York Times. Zašto? To izravno govori o IKEA-ino jednostavnosti koja tvrtku čini globalno uspješnom.

Polica za knjige Billy također može rasti s vremenom zajedno sa svojim vlasnikom. Nove police mogu se dodati kada se tvoja kućna biblioteka poveća, a dostupna je u različitim visinama, širinama i završnim obradama.

Life&style Ov

Posjeti Miss7.24sata.hr