Ovih 5 stvari na zagrebačkom Adventu jedva čekamo posjetiti

Sanjin Strukić/Pixsell
Trostruki pobjednik natjecanja za najljepši europski advent ove godine odlučio je ljestvicu podignuti još više pa se šuška da će zagrebački Advent ove godine uistinu nadmašiti sam sebe. Jedva čekamo!
Vidi originalni članak

Nije neka tajna da jedva čekamo novi Advent u Zagrebu. Trostruki pobjednik natjecanja za najljepši advent ove će godine navodno opet podići ljestvicu. U pripremi su nove lokacije i hrpa događanja, a bajka kreće 1. prosinca. Neke lokacije bit će otvorene već 29. 11. pa ćemo u čaroliju uroniti za samo 2 i pol tjedna! Oduševila nas je vijest da će tema ovogodišnjeg Adventa biti Ivana Brlić Mažuranić i njene bajke, a poznajući Hlapića, Stribora i Regoča - nema dvojbe da će ovaj Advent biti čista magija. Druge teme su klasična glazba koja će nadahnuti brojne festivale, a treća tema je ekologija koja bi trebala istaknuti Zagreb kao jednu, za svjetske standarde prilično zelenu metropolu, eko-osviještenu i punu poštovanja za okoliš. Neopisivo smo uzbuđeni, a ovih 5 stvari definitivno ćemo posjetiti:

1. ADVENT ''STARA TKALČA''

I inače volimo našu lijepu, prenapučenu Tkalču. Ali imamo neki osjećaj da ćemo je ovog adventa zavoljeti još više. Tkalča je ove godine postala dio jednog (od tri!) nova adventska programa, a, za razliku od drugih, odisat će povijesnim ugođajem. Posjetiteljima je poručeno da očekuju duh starog Gradeca i Kaptola, prvih zagrebačkih naselja, u kojim će se vjerojatno izlagati tradicijsko blago različitih vrsta - od starih obrta do starogradskih šansona. Detalje ne znamo, ali predosjećamo da bi ovo moglo biti novo omiljeno mjesto za fotke?

2. ''FILMSKI ADVENT''

U prolazu sestara Baković sprema se ''filmski Advent''. Prolaz će nalikovati starinskom filmskom studiju gdje se možeš uživjeti u ulogu glavnog glumca na snimanju božićnog filma. Jedva čekamo! Za sve one koji više vole biti u ulozi gledatelja, u kinu Europa bit će projekcije božićnih filmova.

3. TUNEL GRIČ

Mistični tunel Grič privlači pažnju od dana otvorenja, a u Adventu će, kao i dosada, poprimiti posve novo obličje. Od 1. do 12. prosinca Grič će se pretvoriti u muzej realnosti koji će predstavljati interaktivnu putanju kroz djetinjstvo. Teško nam je zamisliti kako će to izgledati, ali naša znatiželja se već aktivirala.Od 14. prosinca pa sve do kraja Adventa, tunel Grič postat će ledena božićna bajka. To nam zvuči poznato i već znamo da apsolutno vrijedi obilaska. 

4. ADVENT U MAKSIMIRU

Maksimir još nikada nije imao svoj Advent i ne znamo zašto se ove genijalne ideje nitko nije dosjetio ranije. Iako još uvijek nema konkretnih informacija o tome kako će izgledati maksimirska božićna bajka, poznato je da će Zoološki vrt imati vlastiti program. On će, naime, biti otvoren za posjete i izvan radnog vremena, a održavat će se i zabavne radionice za cijelu obitelj. 

5. CAFFE DE MATOŠ

Ako se dobro sjećamo, Caffe de Matoš bio je jedno od najpopularnijih (i najromantičnijih!) mjesta na prošlogodišnjem Adventu. Dobri stari Matoš dobio je prilično veliko društvance i više slika nego ikada prije. Mjesto je savršeno za romantičnu šetnju uz kuhano vino, ali i dobru zabavu uz žešća pića i hrpu prikladnih slatkih i slanih jela. Caffe se otvara i prije samog Adventa, 29. studenoga, i nema dvojbe da ćemo otići u jednu fotogeničnu šetnju čim prije!

Posjeti Miss7.24sata.hr