Ove 4 namirnice trebaš izbjegavati ako si sklona celulitu

Getty/Guliver
Ovih dana smo se svi sigurno nauživali raznih poslastica i možda je kucnuo čas da ponovno pripazimo što sve stavljamo u usta. Osim sporta, masaža i krema samo još nešto pomaže protiv celulita: pravilna prehrana!
Vidi originalni članak

Ako si sklona celulitu, a nikako ga ne voliš - onda drži prste daleko od sljedeće četiri namirnice: 

1. Sokovi 

S godinama je celuliti sve izraženiji? Naime, razlog tome je činjenica da tvoje tijelo s godinama proizvodi sve manje kolagena pa napetost kože i stanica „popušta“. Ovaj proces starenja kože ne može se preokrenuti – ali ga možemo maksimalno razvući! Razni gazirani, a često i negazoirani sokovi sadrže jako puno šećera i umjetnih tvari pa brzo smanjuju napetost kože. 

2. Pizza 

Osim lošeg genetskog nasljeđa, loša cirkulacija također može pogodovati nastanku celulita. Jedna pizza nas ponekad usreći, ali sastoji se velike količine masnoća i bijelog brašna. U kombinaciji su otrov za zdravu cirkulaciju. 

3. Umak od soje 

Nakon što si pojela nešto slano postale su vidljivije posljedice oko trbuha i na nadlaktici? Nije ni čudo – jer sol veže na sebe vodu – a višak vode lako se vidi na problematičnim zonama, odnosno pogoršava celulit! 

4. Bijeli kruh

Kako bi objavila rat celulitu, trebaš potpuno prekrižiti bijelo brašno sa jelovnika, tvrde nutricionisti. Za razliku od pirovog, raženog ili rižinog brašna – bijeli kruh povećava razinu inzulina te nosi „prazne kalorije“ koje potiču nastajanje masnih stanica koje se talože na nadlaktici.

Posjeti Miss7.24sata.hr