Tetovaža kanom - zašto, zaboga, izgleda ovako?!

Thinkstock / Spencer Davies
Posljednje večeri odmora u Egiptu, majka je dopustila svojoj djeci da si u salonu hotela sa četiri zvjezdice naprave tetovaže kanom za uspomenu
Vidi originalni članak

Dječaka je koža počela peći dok su mu nanosili boju – pa su mu je odmah isprali. Kod kćerkici Madison tetovaža je nacrtana – kako bi ponijela sobom kući lijepu uspomenu. 

Međutim, kad su krenuli avionom kući, mjesto na kojem je bila tetovaža počelo ju je peći. Tek sljedeći dan nastupio je pravi šok: koža ispod crteža bila je crvena i puna mjehurića – i jako je boljelo! Boja je uzrokovala kemijske opekline na koži. 

Madison su odmah odveli u bolnicu gdje su joj liječnici morali zarezati svaki mjehurić, a onda su joj stavili kremu. Ako je Madison imala peh, ožiljci će joj ostati za cijeli život.  

Life&style Tattoo majstorica otkriva kakve tetovaže najčešće žele Hrvatice

Otrovna boja 

Bez brige, boja za kana tetovaže ne bi smjela izazivati takve reakcije. Nažalost, često se dodaje p-fenilendiamin (PPD) koji je zaslužan da boja duže traje, ali isto tako i za alergijske reakcije te opekline kod djece. Ta supstanca dopuštena je u EU samo u bojama za kosu. 

Posjeti Miss7.24sata.hr