Ovaj zimski recept raznježit će ti sva osjetila: Špekulas tiramisu je baš sjajan!

Pinterest @ edda onorato
Vidi originalni članak
  • Spadaš među one koji se vesele ako mogu grickati božićne špekulas kekse već u jesen?
  • Onda imamo savršen recept za tebe! 
  • Sočni tiramisu uz dodatak špekulasa – neodoljivo! 

Standardni tiramisu jest ćemo ove jeseni i zime malo drugačije spravljen. Odgovarajuće godišnjem dobu zamijenit ćemo poznate piškote aromatičnim špekulas keksima. Rezultat se može vidjeti i okusiti. Tiramisu je zbog tankih keksa još kremastiji nego inače. Nisi ljubiteljica crne kave? Onda uroni kekse u kakao umjesto u espresso. Bit će jednako ukusni… 

Sastojci 

• 200 g špekulas keksa 

• 1 žličica cimeta 

• 100 ml espressa

• 1 žumance 

miss kuha Mljac! Kolač bez pečenja od oreo keksa i sira savršena je slastica uz poslijepodnevnu šalicu mirisne kave

• 50 g šećera

• 1 pakiranje vanilin šećera

• 200 g malomasnog svježeg sira 

• 250 g mascarpone sira 

• 3 žlice amaretta

• kakao u prahu za posipavanje

Priprema 

1. U posudi pomiješaj mascarpone, vanilin šećer, žumance, malomasni sir, cimet, amaretto i šećer te zamiješaj fino glatko tijesto. 

2. Skuhaj espresso. Potom u to uroni kekse te raspodijeli po dnu kalupa za složenac (oko 36 x 26 cm) tako da je cijelo dno prekriveno. 

Povratak otpisanih Sjećaš li se ovih keksića? Ljudi na društvenim mrežama traže da ih ponovno vrate na police

3. Stavi na kekse sloj kreme te zagladi. Potom slijedi još jedan sloj špekulas keksa uronjenih u espresso. Potom opet sloj kreme. Tako nastavi sve dok ne potrošiš sve sastojke. Zadnji sloj neka bude od kreme. 

4. Preostali espresso možeš preliti po kolaču. Potom pospi kakaom u prahu te stavi na najmanje dva sata u hladnjak. 

Posjeti Miss7.24sata.hr