Ovaj kolač od bijele i mliječne čokolade možeš ispeći bez pećnice - u tavi!
- Planiraš kampirati ili nemaš na raspolaganju pećnicu?
- A ni u kom slučaju ne želiš propustiti desert?
- Onda bi trebala isprobati ovaj recept za kolače s tave
Ova genijalan, sočni, čokoladni kolač može se spraviti i bez pećnice! Stoga je savršen za sve koji su na putu ili na odmoru kampiraju. Ni tada ne moraš biti bez slatkog deserta. Uz ovaj brzi recept spravit ćeš sjajan desert. Evo kako se radi…
Sastojci
• 40 g šećera
• 1 paketić vanilin šećera
• 80 g maslaca
• 3 jaja
• 1 pakiranje praška za pecivo
• 1 pakiranje praška za puding od vanilije
• 170 g badema, mljeveni
• 150 g čokolade za kuhanje
• 150 g bijele čokolade
• 1 prstohvat soli
• malo maslaca za tavu
• čokoladne pahuljice ili nešto slično za ukras
Priprema
1. Namasti tavu s malo maslaca. Rastopi čokolade odvojeno jednu od druge (tamnu i bijelu) u vodenoj kupelji. Pomiješaj sve preostale sastojke u velikoj posudi.
2. Raspodijeli tijesto na dvije jednako velike polovice. Pola tijesta dodaj bijeloj, a drugu polovicu tamnoj čokoladi. Dobro promiješaj.
3. Sada žlicom naizmjence stavljaj tamno i svijetlo tijesto u tavu i provuci kroz to vilicom na kraju tako da se stvori tipičan mramorni uzorak.
4. Uključi štednjak na nisku razinu ili slabi plamen. Ako je vrućina previsoka, kolač će izgorjeti. Čvrsto stegni kuhinjsku krpu između posude i poklopca kako bi se kondenzacija upila te ne bi završila u kolaču. Za plinske peći preklopi krpu preko poklopca tako da ne visi preblizu plamenu.
5. Duljina postupka pečenja varira ovisno o toplini, vrsti posude i vanjskim utjecajima. Otprilike između 45 i 120 minuta. Međutim, brzo možeš vidjeti kada je tijesto gotovo: napravi test čačkalicom!
6. Zatim izvadi tortu pa ukrasi čokoladnim pahuljicama ili nečim sličnim.