Ova žena živi bez sapuna, šampona i dezodoransa

Instagram
Blogerica iz Berlina je naučila živjeti bez proizvoda za njegu, ali svejedno, ne samo da izgleda nevjerojatno, nego je, kaže, i sretnija nego ikad. Doznajte čime pere zube i kosu
Vidi originalni članak

Jenny, 28 –godišnja blogerica iz Berlina, na svoju kožu stavlja samo one stvari koje bi pojela. Pere kosu jednom tjedno (hladnom vodom ) i potpuno je izbacila sve proizvode za njegu – čak i pastu za zube. Već gotovo tri godine putuje sa svojim dečkom Canom na biciklima - i za nju, život ne može biti bolji.
 

Evo 'prije' i 'poslije' slika ove mlade žene:

Kako sada pere kosu? 

Prvog dana otkako je krenula na putovanja, Jenny je odustala od šampona za kosu iz praktičnih razloga – neko vrijeme joj je bilo nepodnošljivo jer se kosa morala naviknuti na nove okolnosti, ali je na kraju, kaže, to postao zapravo blagoslov. Jenny je najprije počela prati kosu s limunovim sokom da bi u konačnici prešla samo na hladnu vodu. Nakon 6-8 tjedana, njezina je kosa razvila ravnotežu prirodnog sebuma i izgleda ljepše nego ikad.

Korijen sladića umjesto paste

Jenny i njezin dečko se isključivo hrane samo veganskom sirovom hranom, znači organskim voćem i povrćem. Jenny u svom blogu objašnjava kako i to ima veliku ulogu u njezinom novom beauty režimu: „Tko se zdravo hrani, nisu mu onda niti potrebni proizvodi za njegu – čak ni pasta za zube. Svoje zube rođena Berlinčanka pere samo korijenom sladića i to vrlo rijetko. Što je njezino tijelo bliže savršenom prirodnom iskonskom stanju, objašnjava, ono je zdravije i ljepše.
 

Mlada se žena više niti ne šminka: „ Moj pojam ženskog uređivanja je briga o duši, o unutarnjem stanju. O tome kako se ponašam prema drugima, koliko se smijem, koliko sam zdrava.“ – objašnjava Jenny.


Ova 28-godišnjakinja je također promijenila i svoju jutarnju rutinu: „Ljudi se peru ujutro jer se tijelo čitavu noć pročišćava od raznih nečistoća. No, ako sada poput mene nemate nataložene toskine u tijelu, onda se ujutro budite sasvim svježi.“ , piše Jenny.
Mi smo impresionirani!

Posjeti Miss7.24sata.hr