Otkrivena zanimljiva poveznica među plavookim osobama

Getty/Guliver
Oni su strastveni, nametljivi, ali i malo zaljubljeni sami u sebe – navodno su to glavne karakteristike plavookih osoba. Međutim, znanstvenici su otkrili što ih doista povezuje
Vidi originalni članak

Znanstvenici sa Sveučilišta Kopenhagen otkrili su da sve ljude s plavim očima povezuje jedna fenomenalna poveznica: naime, imaju iste pretke! Da, istina je, svi su međusobno u rodu. 

Nekada su svi imali plave oči

Plavo, sivo, smeđe, zeleno – prije nije bilo toliko boja očiju – zapravo, do prije nekih 7000 godina svi su ljudi imali plave oči. Potom se mutacija gena pobrinula za to da se rodi čovjek koji nema plave oči. Svoj DNA je vjerojatno prenio nekoj drugoj plavookoj osobi – pa tako sve do danas. Kod gotovo 99,5 posto sudionika istraživanja znanstvenici su otkrili isti genetski poremećaj, slični DNA koji je zadužen za boju očiju. Kod osoba sa smeđim očima nije tako – njihov DNA se znatno više razlikuje, što dokazuje da jedna jedina osoba nije izvor njihove boje očiju. 

Dakle, svim plavookim osobama čestitamo što su u rodu s Bradom Pittom, Ryanom Goslingom, Leom DiCapriom te Gigi Hadid, Liv Tayler ili Megan Fox.

Posjeti Miss7.24sata.hr