Otkrile smo tri najromantičnija restorana u Zagrebu

miss7
Vidi originalni članak
  • Romantična jesen idealna je prilika da svog dragog/dragu iznenadiš sjajnom gastronomskom gozbom za vaša nepca
  • Kako bi potvrdile onu da ljubav ide kroz želudac, novinarke miss7 su za tebe proučile ponudu i otkrile koja su to tri najromantičnija restorana u Zagrebu
  • Posjetile su restoran Vinodol, Restoran Balon te Restoran i Wine Bar Dubravkin put, a u nastavku možeš otkriti kako su se provele

Dok je ljeto rezervirano za nesmetano uživanje na otvorenom, s dolaskom jeseni okrećemo se intimnijim prostorima. Brojni parovi koriste ove prve jesenske dane za uživanje u ugodnoj atmosferi vlastita doma dok prve jesenje kiše lagano udaraju o prozore. Jesen slovi za najromantičnije godišnje doba pa je ovo izvrsna prilika da svom partneru ili partnerici prirediš iznenađenje i odvedeš ga na pravi jesenski spoj koji će uz šetnju po šuštavom lišću popraćenu mirisima pečenih kestena svoj vrhunac doživjeti u izvrsnoj večeri. Kako bi ti pomogle u odabiru restorana ovoga su puta novinarke miss7, Martina i Kim, za tebe odlučile istražiti koja su to tri najromantičnija restorana u Zagrebu.

1. Restoran Vinodol 

Kad postaviš pitanje gdje u Zagrebu možeš uživati u  kvalitetnoj tradicionalnoj hrani pripremljenoj i serviranoj na moderan način mnogi će ispaliti kao iz topa - restoran Vinodol. Riječ je o jednoj od najtraženijih lokacija brojnih parova koji romantičnu večer žele provesti uživajući u ukusnom obroku pa ne čudi što je upravo on našao svoje mjesto na našoj listi najromantičnijih restorana. Već s vrata osvojit će te opuštena atmosfera i prozračan prostor koji odaje dojam moderno uređenog vinskog podruma ukrašenog kamenim motivima i pročišćenim industrijskim elementima. U vrlo bogatoj ponudi ovoga smo se puta odlučile na vrlo "klasičan" odabir.

Tako smo druženje započele tradicionalnim predjelom sastavljenim od dalmatinskog pršuta sa sirom iz mišine i uštipcima uz koje smo rado popile čašu pjenušca. Ako nisi ljubiteljica eksperimentalne kuhinje i najviše voliš posegnuti za provjerenim receptima povedi se našim odabirom. Mi smo uživale uz pljeskavicu s pečenom paprikom i zapečenim grahom te pilećem fileu u panko mrvicama na salati s "creme fraiche". Vrhunac svake prave romantične večere je desert, a naš prijedlog ovoga je puta fantastičan čokoladni oblizek s domaćim sladoledom od bourbon vanilije. Bila je to prava rapsodija okusa koja se zavodljivo topila u našim ustima. Restoran je smješten u neposrednoj blizini parka Zrinjevac koje je savršeno mjesto za laganu šetnju i nastavak romantičnog druženja.

2. Restoran Balon

Sjajna opcija za zajednički odlazak na ranu večeru nešto podalje od gradskog centra jest restoran Balon. Smješten na Prisavlju, u neposrednoj blizini dvorane Boćarskog doma, već preko jednog desetljeća nastoji pružati svojim gostima pravi gastro doživljaj za pamćenje. Jednostavno uređen interijer u kojem prevladavaju smeđi i zeleni tonovi pruža ugodno mjesto u kojem dekor ne odvlači pozornost već ćete se u potpunosti moći posvetiti svojoj boljoj polovici. Također, lokacija restorana omogućava vam zaštićenost od gradske vreve te stječete dojam kao da je ovaj Balon pravi balon od sapunice dizajniran baš za vas dvoje.

Kao predjelo, poslano od chefa, dobile smo svježi sir rinfuzan s fermentiranim češnjakom, pesto od bosiljka, konfitiranu rajčicu i sprinkle od dehidrirane masline. Za glavno jelo odlučile smo se na zelene tagliatelle s pršutom, rukolom i parmezanom te proljetne rolice od piletine i kozica sa slatkim chili umakom. Za desert smo izabrale Sorbet od limuna, pomalo neobičan desert koji je ujedno i sjajan odmor za tvoje nepce nakon niza aromatične i okusom bogate hrane. 

3. Restoran Dubravkin put

Nedaleko od magične šume Tuškanca smjestio se jedan od najprestižnijih zagrebačkih restorana - Dubravkin put. O njegovoj kvaliteti svjedoči i podatak da se našao na listi Michelinovih preporuka. Osim kao restoran koncipiran je i kao wine bar, a njegova vinska lista može se pohvaliti brojem stranica omanjeg romana. U elegantnom i odmjerenom interijeru prevladavaju sivi tonovi, a kako bi se izbjegla monotonija prostor je razigran sjajim detaljima poput lampi i polica u zagasitim bojama, koje bi same za sebe mogle sloviti kao umjetnička djela. Posebnost čine veliki rastaljeni prozori koji usmjeravaju pogled na zelenilo i prirodu koje ga okružuje.

Romantika je osim u pogledu zabilježena i na tanjuru jer je Dubravkin put pravi pokazatelj one da ljubav ide kroz želudac. Svojim nepcima smo ovoga puta priredile pravu gozbu koja je započela salatom s chorizom i hobotnicom, nastavila se uživanjem u janjećim okruglicama s umakom od rajčice i kreme od feta sira te tuna steakom s kremom od celera koji se naprosto topio u ustima. Zadnje poglavlje naše gurmanske ljubavne priče bio je Tart Valrhona serviran uz smokve i sladoled od bergamota. Uistinu rajski!

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Posjeti Miss7.24sata.hr