Otkačeni jastuci za chic dom

LF Design
Dodatni jastuk uvijek dobro dođe, posebno kada je unikatan, poseban i pomalo otkačen. Upravo takvi jastuci dolaze iz LF Designa. Osim što su praktični, oni pričaju priče i osvajaju svojim karakterom.
Vidi originalni članak

Iza LF Designa krije se produkt dizajnerica Livija Filipčić koja za sebe kaže da je ambiciozna i kreativna te je s obzirom na stanje produkt dizajna u Hrvatskoj, odlučila raditi nešto drugačije te pristupačno široj javnosti.

"Tako je nastala prva kolekcija unikatnih  jastuka životinja pod imenom "Loodare", koje odlično opisuje njihov karakter. A zatim je nastao i "Huggie", i to iz čiste potrebe! "Huggie" je jastuk grlilica sa zagrljajem od 160cm, a nastao je prošlo ljeto kada je dragi otišao raditi kilometrima daleko, a ja sam ostala bez zagrljaja navečer pred TV-om. Mi kreativci imamo tendenciju stvoriti to što nam nedostaje", objašnjava ova simpatična dizajnerica koja je u međuvremeno kreirala i "Srcheko" u obliku srca s rukama, poglavito zato jer su njeni kupci tako željeli.

Livija kaže kako jednom kada dobije ideju ne prođe mnogo vremena do izrade. Najprije napravi prototip koji uvijek i isproba, a za njim slijedi marketing i biznis. Ističe kako su neki jastuci bolje, a neki manje dobro prihvaćeni, no i da je najvažnije ne odustati jer niti jedan proizvod nije uzaludan. Možda samo nije njegovo vrijeme, treba malo dorade ili je dotakao krivu publiku.

"Reakcija ljudi je uvijek pozitivna, a najpopularniji od svih je definitivno "Huggie", koji očito osvaja svojim jednostavnim, a simpatičnim i funkcionalnim dizajnom. Veliki plus pri izradi je fleksibilnost jer se izrađuju po narudžbi, dakle željama klijenata, pa tako mogu postati potpuno personalizirani s izvezenim imenom, što ih čini i idelanim poklonom punim topline", otkrila nam je Livija.

"Huggie" je i njen osobni favorit i zbog dizajna, ali i zbog funkcije:

"Najmlađima će služiti kao medij zabave gdje će njihova mašta, kao i motorika doći do izražaja, a odraslima kao "new age" medvjedić koji će podsjećati na djetinjstvo, a ispunjavat će svoju glavnu funkciju, da pruža nešto najvrjednije na svijetu, a to je veliki zagrljaj!"

U izradi svojih jastučića koristi visokokvalitetne restlove materijala proizvedenih u Španjolskoj, što ovaj proizvod osim unikatnim i posebnim čini i ekološki prihvatljivim. Svaki komad tkanine se maksimalno iskorištava, gotovo bez otpada. Iako su jastuci njen najpoznatiji proizvod, LF Design je zapravo platforma za dizajn interijera prema čemu osjeća veliku strast.

"Od nekuda se mora početi, pa makar to bili unikatni simpatični jastuci koji će domove učiti još toplijima! Postoje dvije veličine jastuka: "Baby Huggie" i "Srcheko" od 130 cm, koji dođu 250 kn, i standard veličina od 160 cm od 300 kn. Strojno vezenje imena se dodatno naplaćuje. Kolekcija "Loodare", ovisi o životinji i veličini košta od 120 pa do 350 kn. Može se naručiti i životinja po želji, koja nije unutar kolekcije", za kraj je istaknula Livija.

Više slika pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr