Osvježavajuće, brzo i lako: voćna panna cotta torta bez pečenja

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Ova voćna i kremasta torta kreirana je po uzoru na panna cottu
  • Svojom svježinom i voćnim okusom pravi je ljetni užitak
  • Donosimo ti recept za panna cotta tortu – garantirano ćeš uživati u svakom zalogaju

Kremasta panna cotta sa svježim bobicama čisti je užitak. Međutim, jesi li ikada jela ovaj omiljeni desert u obliku kolača? Ovdje se susreću hrskavi biskvit od keksa s kremastim slojem šlaga i svježeg sira. Sve je natopljeno ukusnom mješavinom bobica. Torta se, kao i panna cotta, mora stvrdnuti u hladnjaku prije posluživanja.

Savjet: pošto treba dosta vremena da se torta ohladi, najbolje ju je spraviti večer prije.

Sastojci

• 150 g keksa s maslacem

• 80 g tekućeg maslaca

• 6 listića želatine

• 1 mahuna vanilije

• 500 ml vrhnja za šlag

• 100 g šećera

• 400 g Vivis svježeg krem sira

• ½ žličice naribane kore od limuna

Za preljev:

• 250 g borovnica

• 250 g malina

• 1 pakiranje crvenog preljeva za tortu

• 250 ml Vindi juicea od jabuke

Priprema

Za biskvit

Fino razmrvi kekse od maslaca te pomiješaj s tekućim maslacem. Stavi mrvice i okrugli kalup (promjera 24 cm) obložen papirom za pečenje te dobro pritisni. Zatim ostavi da se biskvit stvrdne u hladnjaku.

Za nadjev

Omekšaj listiće želatine u vodi. U međuvremenu zareži mahunu vanilije, izvadi srž te i srž i mahunu zakuhaj zajedno sa 250 ml vrhnja i šećerom. Isključi vatru te ostavi smjesu od vrhnja da se hladi oko 5 minuta.

Izvadi mahunu vanilije, umiješaj omekšanu želatinu te miješajući dodaj svježi krem sir i koru od limuna. Istuci preostalih 250 ml vrhnja u šlag te umiješaj. Smjesu raspodijeli po biskvitu od keksa, zagladi te ostavi najmanje tri sata u hladnjaku.

Za preljev

Operi te posuši bobice. Zakuhaj preljev za tortu sa sokom od jabuke prema uputama s pakiranja. Kratko kuhaj s time i šaku borovnica i malina, a zatim makni lonac sa štednjaka. Preostale bobice jednakomjerno raspodijeli po torti te ukrasi preljevom. Stavi tortu na dva sata u hladnjak, a zatim izvadi iz kalupa te posluži.

Posjeti Miss7.24sata.hr