Osvježavajuće, brzo i lako: voćna panna cotta torta bez pečenja
- Ova voćna i kremasta torta kreirana je po uzoru na panna cottu
- Svojom svježinom i voćnim okusom pravi je ljetni užitak
- Donosimo ti recept za panna cotta tortu – garantirano ćeš uživati u svakom zalogaju
Kremasta panna cotta sa svježim bobicama čisti je užitak. Međutim, jesi li ikada jela ovaj omiljeni desert u obliku kolača? Ovdje se susreću hrskavi biskvit od keksa s kremastim slojem šlaga i svježeg sira. Sve je natopljeno ukusnom mješavinom bobica. Torta se, kao i panna cotta, mora stvrdnuti u hladnjaku prije posluživanja.
Savjet: pošto treba dosta vremena da se torta ohladi, najbolje ju je spraviti večer prije.
Sastojci
• 150 g keksa s maslacem
• 80 g tekućeg maslaca
• 6 listića želatine
• 1 mahuna vanilije
• 500 ml vrhnja za šlag
• 100 g šećera
• 400 g Vivis svježeg krem sira
• ½ žličice naribane kore od limuna
Za preljev:
• 250 g borovnica
• 250 g malina
• 1 pakiranje crvenog preljeva za tortu
• 250 ml Vindi juicea od jabuke
Priprema
Za biskvit
Fino razmrvi kekse od maslaca te pomiješaj s tekućim maslacem. Stavi mrvice i okrugli kalup (promjera 24 cm) obložen papirom za pečenje te dobro pritisni. Zatim ostavi da se biskvit stvrdne u hladnjaku.
Za nadjev
Omekšaj listiće želatine u vodi. U međuvremenu zareži mahunu vanilije, izvadi srž te i srž i mahunu zakuhaj zajedno sa 250 ml vrhnja i šećerom. Isključi vatru te ostavi smjesu od vrhnja da se hladi oko 5 minuta.
Izvadi mahunu vanilije, umiješaj omekšanu želatinu te miješajući dodaj svježi krem sir i koru od limuna. Istuci preostalih 250 ml vrhnja u šlag te umiješaj. Smjesu raspodijeli po biskvitu od keksa, zagladi te ostavi najmanje tri sata u hladnjaku.
Za preljev
Operi te posuši bobice. Zakuhaj preljev za tortu sa sokom od jabuke prema uputama s pakiranja. Kratko kuhaj s time i šaku borovnica i malina, a zatim makni lonac sa štednjaka. Preostale bobice jednakomjerno raspodijeli po torti te ukrasi preljevom. Stavi tortu na dva sata u hladnjak, a zatim izvadi iz kalupa te posluži.