Okrili smo recept za najbolji tiramisu u gradu gotov za samo 15 minuta

Volite kavu i kolače? Onda ste sigurno ljubitelj tiramisua, jednog od najpopularnijih talijanskih deserata. I da, dobili smo recept za najfiniju verziju ove kremaste slastice koji su s nama podijelili slastičari iz Vinceka...
Vidi originalni članak

Nije potrebno provesti puno vremena u kuhinji da bi napravila popularni talijanski desert u čašici o kojem će se pričati. Idealan je za nadolazeće blagdane, a ujedno je jako jednostavan za pripremu. Za pripremu vam treba samo par sastojaka, od kojih je jedan i najvažniji - kava, iz Vinceka preporučuju onu poznatu, Franck Jubilarnu koja će kolaču dati poseban okus.

Pa ajmo vidjeti kako to rade majstori iz Vinceka...

Sastojci:

1 paket piškota

150 ml sirupa od kave

700 g mascarpone kreme

10 g kakaa

Sastojci za sirup od kave:

120 ml kuhane Jubilarna Intense kave zaslađene s 1 žličicom šećera

20 ml Cherry Brandya

10 ml ruma

Postupak:

Kuhanu Franck kavu ohladiti u hladnjaku i u nju potom dodati rum i Cherry brandy

Sastojci za mascarpone kremu:

60 g žumanjaka

50 g šećera

10 ml Cherry Brandya

20 ml sirupa od kave

400 g mascarpone sira

160 g slatkog vrhnja

Postupak:

U žumanjke je potrebno umiješati šećer i vanilin šećer te ih uz lagano miješanje pasterizirati na pari. Smjesu zagrijavati dok ne postigne temperaturu od 63 °C, te uz stalno miješanje zadržati na toj temperaturi 2-3 minute. Temperaturu smjese obavezno provjeriti termometrom za hranu. Pomiješati mascarpone, slatko vrhnje, sirup od kave i Cherry Brandy te miksati dok se ne dobije lagana krema u koju treba umiješati pasteriziranu smjesu jaja i šećera.

Postupak izrade deserta:

Pripremiti 5 čaša. Na dno svake čaše posložiti piškote, te ih preliti s 2-3 žlice sirupa od kave.

Potom svaku čašu do pola napuniti mascarpone kremom i ponovno staviti sloj piškota te ju preliti s 2-3 žlice sirupa od kave. Nanijeti zadnji sloj kreme te desert posuti kakaom i ukrasiti po želji.

Inače, za sve one koje zaista vole kolače s okusom kave, prije par dana održano je gastro druženje u kojem je Emanuela Šandor iz slastičarnice Vincek otkrila koji je to idealan kolač koji ide uz kavu i koji se tajni začini kriju iza ukusnih kolača na bazi kave: „Franckova Ciglica je klasik koji jako dobro ide uz svaki kolač, a u receptu za naš Tiramisu koristili smo Jubilarna Intense kavu jer njezina čokoladna aroma savršeno nadopunjuje ovu poznatu talijansku slasticu, dajući joj jednu posebnu notu. Za predstojeće blagdane preporučujemo i naš recept za keksiće s čokoladom koji će odlično upotpuniti svaki blagdanski stol“, rekla je Emanuela Šandor

p.s. Javite nam kako vam je ispao popularni tiramisu... Ili se jednostavno vidimo u Vinceku! 

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Posjeti Miss7.24sata.hr