Odlični detalji za najstajliš spavaće sobe

arhiva
Spavaća soba često je mjesto kojem ljudi pridaju premalo pozornosti. Tko to vidi? Gdje ću s ovim knjigama, starom lampom, ružnom vazom koju smo dobili na dar? U spavaću sobu. Potpuno krivo. Ako želite miran i kvalitetan san, vrijeme je da se odviknete od te grozne navike zatrpavanja sobe za spavanje i da je, koliko go bilavelika ili mala, učinite ugodnim mjestom za odmor.
Vidi originalni članak

Kvalitetan i udoban madrac i jastuk tek su početak beauty sleepa svake prave coolerice, a stručnjaci kažu da ima još puno stvari koje bi trebalo poduzeti kako bi boravak u spavaćoj soio bio uistinu ugodan. Poželjno je kažu stručnjaci da se spavaća soba nalazi na sjeveru zbog manje količine dnevnog svjetla, a nekim je bitno da je uzglavlje orijentirano prema sjeveru. Ako imate više prostora i ovisno o položaju, lijepo je gledati prirodu, more iz kreveta ili izmaknuti se od pogleda stanara susjedih zgrada ako ste u jezgri grada. No kako češto ne možete birati u što ćete gledati u spavaćoj sobi, savjetujemo da barem uzglavlje kreveta zbog udobnosti bude naslonjeno na zid, tako da imate kontrolu ulaska i izlaska iz sobe, a zgodno je kada se iz spavaće sobe može izravnu ući u kupaonicu.

Za kvalitetan san je vrlo važno da noću ne udišete prašinu, pa umjesto gomilje tepiha savjetujemo da podne obloge budu što jednostavnije za održavanje, pri čemu je parket vrlo solidna solucija. Zidne obloge bi isto tako trebale biti jednostavne i mirne. Ako imate ormare, povucite ih do stropa ili obložite preostali prostor do stropa nekom maskom ili gipskartonskim pločama tako da ta ploha ne skuplja prašinu.

Ako mislite da to znači da se riješit i zavjesa koje također sakupljaju prašinu, odgovor je: nemojte nikako! Potpuna tišina i mrak vrlo su važni za vaš san, pa ako ne želite klasične zastore, nabavite venecijanere ili roloe koji vam omogućuju stopostotno zamračenje prostora ili takozvani blackout. Najbitniji dio za kvalitetan san su krevet i kvalitetan madrac, jedina stvar u sobi na kojoj usitinu ne biste trebali štedjeti jer je to zaista mjesto na kojem ćete provesti najdulje razdoblje u životu. Prije kupnje madraca provjerite dodatne informacije kod proizvođača.

U galeriji pogledajte savršene detalje za sobu...

Posjeti Miss7.24sata.hr