Numerologija: koje tajne skriva broj u tvojem imenu? Pogledaj kako izračunati svoj sudbinski broj

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Datum rođenja, datum vjenčanja, sretan broj... brojevi nas prate kroz cijeli život
  • Tvoje ime, jednako kao i datum rođenja, nosi određene naznake o tome tko si i tko bi trebala biti. Izračunom takozvanog sudbinskog broja možeš doći do značajnih saznanja o tome
  • Otkrit ćemo ti kako ćeš izračunati svoj sudbinski broj te njegovo značenje 

Numerologija se bavi simbolikom brojeva te nam, kažu numerolozi, poput astrologije može puno toga otkriti o našim karakternim osobinama, životnim zadaćama ili našim potrebama. Pogledaj kako izračunati sudbinski broj - broj koji se dobije numerološkom analizom imena i prezimena .

Primjer za ime i prezime HRVOJE HORVAT: 

H + R + V + O + J + E 

8 + 2 + 6 + 7 + 1 + 9 = 33 = 3 + 3 = 6 

H + O + R + V + A + T 

8 + 7 + 2 + 6 + 1 + 9 = 33 = 6 

6 + 6 = 12 = 1 + 2 = 3 

Pravi broj za svako slovo 

Kako bi izračunala sudbinski broj, moraš najprije potražiti u tablici (ispod) odgovarajući broj za svako slovo. Zatim svako slovo zamijeni brojkom te rezultate zbroja brojeva imena i prezimena ponovno zbroji. Ako dobiješ dvoznamenkasti broj (kao što je u primjeru), onda zbroji dvije znamenke – i to je tvoj sudbinski broj. 

1    2   3   4   5   6   7   8   9

A    B  C   D  N  S   O  Đ  Ć

DŽ K  G   M     U    LJ F  Č

I    NJ L            V    Z  H  E

J   R   Š                  Ž  P  T

Što znači tvoj sudbinski broj

Značenje broja 1

Imaš snažnu volju, ambiciozna si, inteligentna, ali ponekad (nažalost) pomalo egoistična. Svojom strašću pridobit ćeš sve oko sebe, ali tvoja impulzivna narav mogla bi ti se ponekad obiti o glavu. 

Značenje broja 2 

Osjetljiva si, željna harmonije i dobro posreduješ. Međutim, ponekad si previše pesimistična. Važno ti je da si stalno načistu sa sobom, ali i da je u tvojoj okolini uvijek sve posloženo te u ravnoteži. 

Značenje broja 3

Kreativna si, komunikativna i šarmantna – prava si sretnica! Nažalost, tu sreću često ne shvaćaš stvarnom. Uvijek gledaš prema naprijed i nikada se osvrćeš u prošlost. 

Značenje broja 4

Čezneš za sigurnošću u životu te si ovisna o ljudima oko sebe. Kad jednom pustiš korijenje, postojana si i pouzdana kao nitko.

Značenje broja 5 

Pustolovine, iskustva  i novi doživljaji – to smatraš sjajnim. Mirovanje ti je gotovo pa nepodnošljivo – vrlo brzo postaneš nemirna. Ako se okružiš lijepim stvarima, osjećaš se dobro. 

Značenje broja 6

Marljiva si, odgovorna i vrlo brižna, ali tvoj perfekcionizam ti je često prepreka. Tvoj osjećaj odgovornosti je vrijedan hvale, ali nemoj zaboraviti zabavu jer s tobom nikome neće biti dosadno. 

Značenje broja 7 

Puna si mašte, optimistična, radoznala te dobronamjerna. Zbog toga ti je jako teško kad netko kritizira tebe ili ljude oko tebe. Vjeruješ u dobro te imaš povjerenja u ljude koji to možda ne zaslužuju. 

Značenje broja 8 

Ti si prava radoholičarka i posao ti je uvijek na prvom mjestu. Karijera, novac i utjecaj jako su ti važni. Doduše, imaš istančan moralni kompas te dobro poznaješ ljude. 

Značenje broja 9

Uvijek si spremna pomoći i iskrena si. Nitko nije bolji od tebe kad je u pitanju emocionalna inteligencija pa često ljudi dolaze k tebi po savjet. Međutim, kad si ti u pitanju, nesigurna si te se osjećaš rastrganom između srca i razuma.  

Posjeti Miss7.24sata.hr