Novo izdanje festivala Nori Dvori

Peti festival Nori Dvori i ove će se godine održati u povijesnom kompleksu Novih Dvora bana Jelačića 4. i 5. rujna. Organizator festivala je zaprešićka udruga AUKU Autsajder.
Vidi originalni članak

Za razliku od prošle dvije godine festival se vraća korijenima! Ispred Vršilnice, na mali, simpatični i intimni stage, uz projekcije filmova i izložbu Udruge likovnih stvaralaca ULS iz Zaprešića. Ulaz je besplatan!

Petak – 4.9. - od 20.00 h

Večer otvara zaprešićki vokalni duet Cvile i Bile s obradama već pomalo zaboravljenog američkog dueta Simon & Garfunkel. Duo je nastao sredinom 2013. godine, a čine ga Tomislav Cvitan na vokalu i Ivan Bilić na gitari i vokalu. Nakon nekoliko nastupa odlučili su ozbiljnije krenuti u glazbu te su ovih dana izbacili prvi singl, obradu pjesme "Wednesday morning".

Zatim slijedi NLV (Nikol, Luka i Vedran) iz Pule. S objavljenim EP-em “…and who are you?” osvajaju publiku i dobivaju pohvalne kritike te u osmom broju regionalnog Rolling Stone magazina bivaju svrstani u top 10 regionalnih izdanja. Glazba im se ujedno koristi kao soundtrack za dokumentarnu seriju “Generacija Y” Hrvatske radiotelevizije koja je započela svoje emitiranje u srpnju 2014. godine. Nakon odsviranih festivala Festival ljeta, Inmusic-a, Rock kamp Orsula, Medvedgradskih ljetnih večeri i Ferragosto Jam-a, na kojem su proslavili svoj drugi rođendan, prvi put dolaze u Zaprešić predstaviti svoj hvaljeni album.

Subota – 5.9. - od 20.00 h

Večer otvara zaprešićki gypsy-swing duo Dinamit Duo. Nakon ljetne turneje i predstavljanja svog prvog albuma "Kleptomanija" objavljenog u siječnju 2015. odsvirat će i pokoju novu pjesmu te najaviti drugi album!

Nakon Dinamit Duo, slijedi zagrebački indie bend And The Kid koji će zaprešićkoj publici predstaviti hvaljeni drugi album "Grand Mal" na kojem se nalazi nekoliko primjećenih pjesama poput "Compassion Is Gone", "I'm Not Like You", i aktualni singl "Bum night"! Bend je također nastupao i na ovogodišnjem Inmusic festivalu.

Večer će zatvoriti JeboTon ansambl iz Zagreba svojim bezvremenskim hitovima poput "Recesija", "Nisam rođen da bih umro od tumora", "Dobro jutro", "Banana", "Malo sutra", "Grubišno polje" i mnogim drugima! Ansambl čine glazbenici iz bendova Porto Morto, Antidepresiv, Hren (bend), Spremište JeboTon ansambl, Lobotomija, Druker i djeluju duži niz godina.

Uz glazbu moći ćete uživati i u hvaljenom domaćem filmu "Vis-A-Vis" redatelja Nevija Marasovića koji je ugledni filmski portal Cineuropa uvrstio među 5 najboljih filmova 2013. godine.

Više fotografija pogledaj u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr