Novi zagrebački restaurant Cunami Sushi & Wine: Uživanje u sushiju i vinu ispod japanske trešnje

Instagram @lela.design
Vidi originalni članak
  • Zagreb je bogatiji za još jednu vrhunsku gastronomsku lokaciju!
  • Sushi & Wine restaurant Cunami novo je odlično mjesto za isprobavanje japanske kuhinje i uživanju u finom vinu
  • U predivno uređenom interijeru svi ljubitelji japanske kuhinje imat će priliku isprobati sushi ispod japanske trešnje, koja krasi veći dio restorana

 Posljednjih godina popularnost japanske kuhinje u Zagrebu iznimno je porasla, stoga ne čudi otvaranje još jednog sushi restorana, no ovaj nudi ponešto drugačije iskustvo u predivnom interijeru. Novootvoreni Sushi & Wine restaurant Cunami, nalazi se na Kennedyjevom trgu u Zagrebu i opravdava cjelokupan japanski stil posebnim detaljima u uređenju i hranom koja bi trebala biti pravo duhovno iskustvo.

Za Japance se može reći da imaju “estetski apetit“, što se u Cunamiju ogleda u pripremanju svježih i prirodnih namirnica u kojima ćeš uživati “očima“, kao i u njegovom spoju prirode i interijera. 

Interijer doslovno utjelovljuje snove ljubitelja japanske kuhinje pa bi se moglo reći da je ovo pravi japanski tematski restoran. Također, mogli bismo ga nazvati  i “pod stablom Sakure“, nama poznatom čarobnom japanskom trešnjom, jer upravo ona krasi većinski dio ovog predivnog restorana pa tako svaki gost može dobiti jedinstven osjećaj japanske šumske oaze. 

Najveći fokus ipak se temelji na tradicionalnoj japanskoj kuhinji s “fusion“ pristupom. U Cunamiju ćeš moći birati sa zavidnog menija raznovrsnih koncipiranih zalogaja, koji osim velikog izbora sushija nudi i ostale azijske delicije. Osnovne namirnice poput jadranske ribe, mesa i tofua, nabavljaju se od domaćih proizvođača, a ostale dijelom iz specijaliziranih dućana iz inozemstva.

Meni potpisuje chef G. Sularte, porijeklom s Filipina, koji sa sobom nosi iskustvo najboljih restorana i hotela azijske kuhinje, a koje će od sad rado dijeliti i u glavnom gradu Hrvatske.

Pregled jelovnika započinje tradicionalnim japanskim miso, crab and corn juhama, predjelima od tartar tune, jakobovih kapica te kozica u tempuri. U svakodnevnoj ponudi pronaći ćeš bogatu ponudu sushija, spring rolica u nekoliko inačica, niz bowlova i wokova te ručno pripravljenih gyoza.

Za dobru gyozu svakako je potrebna vještina kako bi se kod ove japanske punjene tjestenine dobila orijentalna unikatnost. Jedno od signature jela je i popularni Cunami Agemaki, a riječ je o kombinaciji tune, lososa i kozica u tempuri s Cunami signature umakom.

Karta pića dovoljno je široka da ispuni preferencije baš svakog gosta. Istovremeno sadrži najvažnije etikete, premium brendove, zanimljivu ponudu craft piva, svježe pripremljenih koktela te autohtonih japanskih pića, ali i sakea – japanskog vina od riže, kako bi zadovoljili i najiskusnije nepce.

U Japanu, hrana i posuđe smatraju se dijelom umjetnosti pa ćeš i u Cunamiju zaista moći uživati u umjetničkom ukusu i ljepoti izložene i aranžirane hrane, kao i u tradicionalnim japanskim dekorativnim predmetima.

Možemo reći da je Cunami pravo mjesto s konzistentno osmišljenim dizajnom i vegetacijska oaza koja će oduševiti posjetitelje u dnevnom i noćnom izdanju. 

Za vječne ljubitelje romantike u večernjim satima spreman je koncept elegancije sa svijećama i suptilno prigušenim svjetlima. Posebnost Cunamija je i prilika koju će zasigurno iskoristiti najveći gurmani i ljubitelji kuhinje, a to je da promatraju kuhare tijekom pripreme jela, što im omogućuje savršeno koncipirani prostor.

S obzirom na uređenje, ovo mjesta pruža trenutak mirnoće i bijeg od stvarnosti tijekom dana pa tako ne sumnjamo da će se u Cunamiju u njegovoj “shun“ sezoni svakako tražiti mjesto više.
 

Posjeti Miss7.24sata.hr