Novi kokteli stigli su u grad! Tko ne bi želio kušati koktelske kreacije majstora Kishonija?

Arhiva hotela Esplanade
Vidi originalni članak
  • Esplanadin koktel-majstor Vjenceslav Madić, poznat kao Master Kishoni, kreirao je jedinstvenu kolekciju novih premium koktela
  • Povod je skorašnji stoti rođendan Esplanade pa je Kishoni osmislio je po jedan prigodan koktel za svako desetljeće postojanja zagrebačkog hotela
  • Kokteli u ponudi su alkoholni ili bezalkoholni, a Esplanadin 1925 bar radi svaki dan do 2 ujutro!

Kozmopolitski ugođaj, pogled na grad i jedinstvena ponuda Esplanade 1925 bara svrstavaju ga u zagrebačka okupljališta gdje šmekeri uživaju koktelima, šampanjcima, popodnevnom čaju, slasnim zalogajima i ispijanju odlične kave. Sad je ponuda bara obogaćena novom koktel listom i to s premium sastojcima. Osmislio ju je voditelj Esplanadinog bara i koktel majstor Vjenceslav Madić, Master Kishoni. Povod je stoti rođendan  Esplanade koji se slavi sljedeće godine, te tradicija i nasljeđe hotela. 

Najbolja ideja za izlazak ovog listopada? Čajanka s prijateljicom u Esplanadi. Evo detalja

Ako ti još ne rastu zazubice, sad će. Na primjer, temelj Paradise Gardena je Hennessy Cognac, remek-djelo kuće Hennessy, a koktel je prožet voćnim notama sherry vina i blago pržene brazilske kave uz dašak i meda sa šafranom. Nadalje, profinjenost koktela Esplanade Royal može se iščitati iz njegova imena, baš kao i iz okusa i načina posluživanja. Baza mu je rum X0 iz Perua, francuski liker Green Chartreuse, a pjenušavi završetak čini vrhunski francuski šampanjac Dom Perignon, a čašu krase jestivi zlatni listići.

Koktel Pedro pak nosi ime koje podsjeća na podneblje iz kojeg dolazi: temelji se na vrhunskoj tekili odležanoj 18 mjeseci u hrastovim bačvama u kojima se prethodno čuvao bourbon. Tu je i intenzivno aromatičan mezcal te Cordial Palo Santo koji mu daje
neodoljivu notu balzama, karakterističnu za doba starih Egipćana i prvih hebrejskih plemena.

Life&style Uz najkreativnije koktele i Veuve Clicquot šampanjac druženje u 1925 Lounge Baru ne može loše proći

Pri osmišljavanju ponude bara Vjenceslav Madić mislio je i na goste koji ne piju alkohol, a htjeli bi uživati u kreativnim okusima. Uz prošlogodišnje bezalkoholne i LABV koktele kao što su Smoked Margarita ili Green Bloody Mary, u novoj ponudi Esplanade Bara 1925 nalaze se bezalkoholni džin tonik i bezalkoholni pjenušavi čaj ACALA. Brick Free Gin i Limestone Organic Tonic u kombinaciji čine odličan aperitiv, kao i piće za osvježenje u ljetnim danima. Ovo piće ne samo da je bezalkoholno nego ne sadrži ni šećer!

ACALA je nešto potpuno novo, za sve one koji vole vino, ali bez alkoholne komponente. Odlikuje se iznimnim aromama i okusima: ACALA Red Wine Style Organic od borovnica, crnog ribiza, aronije, hibiskusa i koprive te ACALA Mimosa Style Organic od
naranče, dunje, pelina, koprive. "Prvi preporučujemo piti uz kozji sir, club sendvič, cheesecake i tart s borovnicama, a drugi uz jela s avokadom, dimljenim lososom ili kompletan doručak" kaže master Kishoni.

I najbolje od svega, Esplanade Bar otvoren je svakog dana od 8:30 do čak 2:00 ujutro.

Posjeti Miss7.24sata.hr