Novi jedinstveni festival u Istri dovodi Stefanovskog, Amiru Medunjanin, Perpetuum Jazzile i Massima

promo Festival 'U zagrljaju glazbe, kamena i mora' u Vrsaru
Vidi originalni članak
  • Postoji li ljepši način da ispratiš ljeto od onoga u društvu najvećih glazbenih imena s regionalne scene na atraktivnoj lokaciji?
  • Posljednji dani rujna rezervirani su za festival ‘U zagrljaju glazbe, kamena i mora’ koji dovodi Vlatka Stefanovskog, Amiru Medunjanin, Perpetuum Jazzile i Massima
  • Kamenolom Montraker u Vrsaru tako će postati jedinstvena lokacija  za posebno glazbeno putovanje o kojemu ćeš pričati cijelu jesen 

Jedna od najatraktivnijih lokacija u Istri - kamenolom Montraker u Vrsaru postaje dom novog festivala - "U zagrljaju glazbe, kamena i mora".  Tako na ovo predivno mjesto iznad morske obale stižu vrhunska glazbena imena iz cijele regije - Vlatko Stefanovski, Amira Medunjanin, Perpetuum Jazzile i Massimo koji će od 23. do 26. rujna održati četiri nezaboravna koncerta.

Novi festival rađa se u organizaciji Music Timea, a ideju je u suradnji s gradom Vrsarom odlučio provesti Tomislav Kašljević koji ističe kako se radi o jedinstvenom događaju na zaista jedinstvenoj lokaciji.

"Nakon što sam vidio to impresivno mjesto znao sam da tamo moramo napraviti festival. Ideja je svakako da dovedemo najbolja regionalna glazbena imena i mislim da smo u tome i uspjeli’’,  rekao je Tomislav Kašljević i najavio da festival otvara Vlatko Stefanovski 23. rujna.

Vlatko Stefanovski jedan je od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe, poznat po svojim nevjerojatnim izvedbama na gitarama. Stefanovski ima dugogodišnju uspješnu karijeru; kao član grupe "Leb i sol" snimio je 13 albuma, a zatim je nastavio kao samostalni glazbenik. Virtuoz na gitari poznat je po svojoj mješavini makedonskih tradicionalnih nepravilnih ritmova i suvremenog rocka. 

Nakon Stefanovskog u kamenolom Montraker dolazi neponovljiva kraljica sevdaha Amira Medunjanin 24. rujna. Amira Medunjanin, pjevačica čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku, već dugi niz godina je jedna od najpoznatijih interpretatorica tradicionalne bosanske glazbe.  

Slovenska jazz atrakcija Perpetuum Jazzile jedna je od najpoznatijih i  najspektakularnijih vokalnih grupa na svijetu, a u Vrsar stižu 25. rujna. Omiljeni od kritike, slovenski bend poznat je po svojim snažnim ritmovima, bogatim harmonijama, neviđenoj kreativnosti, pozitivnoj energiji I širokoj  paleti glazbenih žanrova koje pjevači stvaraju svojim glasovima.

Festival u kamenolomu će zatvoriti trenutno jedan od najvećih muških vokala u regiji - Massimo koji nastupa 26. rujna. 
Nakon hitova "Mali krug velikih ljudi" i aktualnog singla "Putujemo i kad stojimo" Massimo ne može dočekati priliku da stane pred svoju publiku i zapjeva te i druge pjesme iz svog bogatog repertoara. 

Ulaznice za koncert možete pronaći od 1. rujna u sustavima Eventim, Entrio i Mojekarte.hr

Posjeti Miss7.24sata.hr