Nove kreme kojima se pomlađuju zvijezde

Iako je prirodna kozmetika posljednjih godina veliki hit na policama parfumerija i drogerija, protiv bora su najučinkovitiji kreme i serumi koji su rezultati višegodišnjih istraživanja. Kao spoj znanosti, tehnologije i ljepote pomažu nam da koža lica bude glatka, njegovana i mladolika.
Vidi originalni članak

Je li odlazak pod nož ili na popularne fillere jedini način da koža sačuva tonus? Naravno da nije. Iako estetska kirurgija uistinu nudi brza i efikasna rješenja, većina žena ih se ipak boji. Koliko god mi šutjeli o tome, radi se o medicinskim zahvatima, a brojna poznata lica, poput onog Nicole Kidman nas upozoravaju da posljedice ne moraju biti uvijek poželjne, pogotovo ako ne znate zadržati mjeru.

Sva sreća da kozmetička industrija iz dana u dan nudi sve inovativnija rješenja u borbi protiv bora. Prosječno stvaranje kreme danas traje i do pet godina, a na njima rade deseci znanstvenika i istraživača. Razlog zašto industrija toliko ulaže u znanost je jednostavan: konkurencija je velika i najveći broj brendova ima vlastite istraživačke centre koji se trude što brže proizvesti što učinkovitiju kremu.

Lijepa glumica Halle Berry ostavlja dojam da ne stari. Više puta je za medije izjavila kako su tajna njene lijepe kože kreme s visokim udjelom vitamina C koji dokazano pomaže u očuvanju tonusa. S druge strane, australska glumica Naomi Watts, preferira kreme koje, osim što se bore protiv bora imaju i visok zaštitni faktor. Kako je udio oboljelih od raka kože u Australiji veoma visok, takav stav ni malo ne čudi, jer starenje i promjene na koži se događaju upravo zbog sunca.

Luksuzni sastojci brišu bore

Kako onda odabrati idealnu kremu koja će vam pomoći da izbrišete postojeće bore i spriječite nastanak novih? Krenite od svog tipa kože. Možda vam treba matiranje, a možda hidratacija. Koža s pigmentacijskim mrljama treba drugačiji tip njege od onog koji treba koža s izraženim borama. Osim toga ne možete koristiti istu kremu s 25 i 45 godina.

Jedan od sastojaka koji se često ističu kao magični je srebrna emulzija koja povećava hidrataciju kože za preko 400%. Hidratizirana koža je zdrava koža te manje sklona borama, stoga je idealan odabir za žene koje nemaju mnogo bora na licu. Pojedine kreme sadrže stimulirajuće sastojke poput Pro-Sirtuina koji je osmišljen za njegu zrele kože koja je sklona podbuhlosti i sivilu. U njezi zrele kože mogu vam pomoći i kreme s hijaluronskom kiselinom ili pak silicijem koje su idealne za sve koji se boje kirurškog noža, ali svojom snagom i redovitom uporabom vidljivo smanjuju bore.

Maksimalan učinak uz minimalan trud

Kako bi vaše bore bile manje vidljive, svakoga dana se pobrinite da slijedite pravila njege korak po korak. Navečer prije spavanja skinite šminku, najbolje blagom micelarnom otopinom s ekstraktima koji će već u samom startu početi brobu protiv bora (npr. ekstrakt bijelog dijamanta). Njegu nastavite uz noćnu kremu namijenjenu vašem tipu kože i borbi protiv bora, a posebnu pažnju posvetite kritičnim područjima kao što su podočnjaci ili usne. Za njih možete koristiti posebne kreme, pogotovo ukoliko su bore izraženije. Ujutro nakon umivanja nanesite dnevnu kremu protiv bora i puder sa zaštitnim faktorom koji će vašu kožu štititi od glavnog uzročnika starenja – sunca.

Posjeti Miss7.24sata.hr