Noćni safari u zagrebačkom Zoološkom vrtu: Jedinstven uvid u svijet životinja pod okriljem noći

Slavko Midžor/Pixsell
Vidi originalni članak
  • Zagrebački Zoološki vrt svake subote i nedjelje u svibnju i lipnju nudi posebno iskustvo
  • Noćni safari daje jedinstven uvid u svijet životinja u sumrak te pod okriljem noći
  • Na kraju večeri, uz pucketanje logorske vatre i druženju uz roštilj, posjetitelji mogu uživati u slušanju mitova i legendi s raznih strana svijeta

Jesi li ikada bila u zoološkom vrtu nakon što padne mrak? Vjerojatno nisi, stoga je noćni safari u zagrebačkom Zoološkom vrtu doista nešto posebno. Noćni safari posjetiteljima Zoološkog vrta omogućuje da poznate vizure dožive iz nove perspektive, te da životinje iz raznih dijelova svijeta promotre poput pravih istraživača.

Pod vodstvom edukatora sudionici noćnog safarija obilazit će mnogobrojne životinje među kojima su afrički lavovi, bizoni, morski lavovi, oriksi, crvene pande, tukani i otrovne žabe. Neke od tih životinja u mraku izoštravaju svoja osjetila, a neke bezbrižno tonu u san.

Life&style Ruta 'Oči Vinodola' savršen je proljetni izlet s veličanstvenim pogledima s čak 6 vidikovaca

Safari završava uz logorsku vatru gdje će djeca izrađivati otiske šapa od gipsa, proučavati žive životinje poput zmije, paličnjaka ili madagaskarskog žohara, slušati mitove i legende u kojima fauna ima važnu ulogu. Pritom će se na roštilju pripremati hrenovke.

Noćni safari namijenjen je starijima od 7 godina, a održavat će se svake subote i nedjelje do kraja lipnja. Svake večeri u programu može sudjelovati najviše 25 ljudi. Okupljanje je u 18.30 kraj kolnog ulaza u Zoološki vrt, tj. onog iz ulice Fakultetsko dobro.

Program završava oko 21 sat. Ulaznice za Noćni safari (ulaznica košta 12,00 eura) potrebno je kupiti unaprijed, a više detalja možeš pronaći na internetskim stranicama Zoološkog vrta

Life&style Prijedlog za romantičan izlet: Vrelo Bosne londonske su novine nazvale "najljepšim mjestom na svijetu"

Posjeti Miss7.24sata.hr