Nicole Kidman ne prestaje snimati. U erotskom trileru 'Babygirl' o avanturi s mladim pripravnikom je očaravajuća

A24 Film Babygirl
Vidi originalni članak
  • Nakon filma 'Obiteljska stvar', serija 'Savršeni par i 'Margo's Got Money Troubles' (koju trenutačno snima), Nicole Kidman snimila je još jedan film koji već plijeni zanimanje javnosti 
  • Riječ je o filmu 'Babygirl', erotskom trileru u kojem se istražuje vezu s velikom razlikom u godinama u kojoj se žena na poziciji moći upušta u seksualnu aferu sa svojim pripravnikom
  • Nicole Kidman progovorila je o ulozi zbog koje se osjeća 'ranjivom' i 'izloženom', a mi donosimo sve što znamo o filmu

Najnoviji film Nicole Kidman 'Babygirl' još je „vruć“ i vjerojatno je netom izišao iz produkcije, a fanovi već naveliko komentiraju i s golemim nestrpljenjem očekuju premijeru. Naime, film istražuje vezu u kojoj je prilično velika razlika u godinama između partnera, ali i vezu u kojoj se žena na poziciji moći upušta u seksualnu aferu sa svojim pripravnikom. Da, Nicole Kidman će imati aferu, a pripravnika glumi Harris Dickinson... ali složena dinamika moći u igri možda i nije onakva kao što misliš.

Ovo nije prvi film Nicole Kidman koji se fokusira na vezu s razlikom u godinama, jer je ranije ove godine glumila u filmu 'Obiteljska stvar zajedno sa Zacom Efronom kao svojim ljubavnikom. A to nije ni jedini film s ovom škakljivom temom ove godine: Anne Hathaway nas je sve oduševila u romantičnoj komediji 'The Idea of You', gdje glumi razvedenu 40-godišnjakinju koja započinje aferu s pop zvijezdom od 20 i nešto sitno godina.

Radnja filma 'Babygirl'

Film 'Babygirl' istražit će seksualnu i dinamiku moći na radnom mjestu, a opisan je kao erotski triler. Službeni (premda kratak) sinopsis radnje filma glasi: „Moćna izvršna direktorica stavlja svoju karijeru i obitelj na kocku kada započne burnu aferu s mnogo mlađim pripravnikom." Nicole Kidman glumi spomenutu direktoricu, čiji je brak u rasulu, a izjavila je da afera sa Samuelom (Harris Dickinson) počinje BDSM seksualnim eksperimentiranjem – s njezinim pripravnikom kao dominantnim partnerom. 

U nedavnom intervjuu nazvala ga je najeksponiranijim filmom svoje karijere. „Snimila sam neke filmove koji su prilično toga razotkrivali, ali nikada ovakav", rekla je. „Samo radim predano. Mnoge teme u mojim filmovima istražene su kroz leću seksualnosti. Nisam to nikada eliminirala, niti sam se pokušala pretvarati da toga nema. To jest ranjivo, ali nikada neću bježati od toga do svoje smrti. Stavit ću se u ranjiv položaj i vidjeti kamo će me to odvesti.”

Osvrćući se na iskustvo igranja uloge, prisjeća se nelagode i složenosti. „Ostavio me ranjenom. U nekom sam trenutku pomislila, ne želim da me se dira”, rekla je. „Ne želim to više raditi, ali sam u isto vrijeme bila to prisiljena učiniti. Osjećala sam se vrlo izloženo kao glumica, kao žena, kao ljudsko biće. Morala sam ulaziti i izlaziti iz uloge, kao da se moram ponovno zaštititi. Što sam upravo napravila? Gdje sam nestala? Što sam učinila?"

Nicole je govorila i o svojoj tjeskobi zbog toga što će svijet vidjeti 'Babygirl', kao i o sigurnom okruženju koje je redateljica Halina Reijn stvorila na setu. „Halina bi podržavala mene i ja bih podržavala nju, Mogle smo razgovarati nevjerojatno iskreno i slikovito - i to žena sa ženom, kao da sjediš na svom krevetu i razgovaraš sa svojom sestrom ili najboljom prijateljicom. To mi davalo nevjerojatnu sigurnost. Halina ima vrlo jak majčinski instinkt, pa se prema svima nama ponašala zaštitnički. Ali, posebno prema meni."

Sama Halina izjavila je za kako je sigurna da je napravila „vruć film“. Rekla je: „Znam da smo postigli jednu stvar, a to je da smo snimili doista vruć film. Ne znam je li to dobro ili loše - to ovisi o svakome ponaosob - ali sigurna sam u to", rekla je.

Glumačka ekipa filma 'Babygirl' 

Uz Nicole Kidman i Harrisa Dickinsona nastupit će zvjezdana glumačka postava: Sophie Wilde, Antonio Banderas, Jean Reno, Victor Slezak, Esther McGregor, Vaughan Reilly i Anoop Desai.

Life&style Angelina Jolie izgleda nestvarno kao Maria Callas u traileru za film. Koliko dana brojimo do premijere?

Trailer za film 'Babygirl'

Teško je skrenuti pogled s trailera. Vidimo različitu dinamiku moći u igri, vidimo seksualnu kemiju – i saznajemo nešto više o vezi koja je središte filma. U jednoj dirljivoj sceni Samuel (Dickinson) impulzivno kaže svojoj šefici Romy (Kidman): „Mislim da voliš da ti se govori što da radiš“, prije nego što doda sramežljivo: „Oprosti, nisam htio... to je bilo nevjerojatno neprikladno.”

Film bi trebao početi igrati u kinima početkom siječnja 2025. godine – jedva čekamo!  

Life&style Najbolji film na Netflixu? Ova drama ima gotovo savršenu ocjenu kritičara, čak 97% na Rotten Tomatoesu

Posjeti Miss7.24sata.hr