"Neki su mislili da kao žena sportaša ne trebam raditi"

Instagram@silvi.gjo
Vidi originalni članak
  • Ovog puta u nešto drugačijem izdanju talk showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' inspirativne minute donijele su gošće poduzetnice Jasmina Bagarić i Ivana Kovačić
  • Emisija se emitirala u sklopu missSMART kampanje powered by Vichy kojoj je cilj osnaživanje ženskog poduzetništva
  • Naše misice mogle su saznati sve o karijernom putu ove dvije snažne dame, ali kvalitetno žensko druženje osnažiti i još pokojim vrijednostima
  • Naime, tri najsretnije missice u Vichyjevom giveawayu imale su priliku osvojiti po jednu rutinu ovog broj 1 anti-age brenda u Europi


'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' ovaj utorak missicama je donio pravo osvježenje. U emisiju su ovaj put dinamiku donijele dvije uspješne, marljive i pametne poduzetnice -  Jasmina Bagarić, vlasnica Magnolia slastica i Ivana Kovačić, vlasnica nail salona Manos. Osim inspirativnih ženskih poslovnih razgovora missice su imale prilike na zaista vrijedan način obogatiti svoju svakodnevicu. Naime, Vichy, broj 1 anti-age brend u Europi, omogućio je i giveaway za tri sretne dobitnice.

Zime, pa i one sasvim neočekivane, nema za kožu koju će jedna od dobitnica njegovati Liftactiv Epidermic Filler serumom s hijaluronskom kiselinom te Liftactiv Supreme SPF30 dnevnom anti-ageing njegom koja djeluje na postojeće bore i čini kožu čvršćom. 
Liftactiv Collagen Specialist dnevna krema koja smanjuje postojeće bore nastale gubitkom kolagena u koži te Liftactiv Peptide-C anti-ageing ampule sa 10% čistog vitamina C doći će u ruke još jedne missice.
Treća sretnica ovo proljeće 'nosit će' najsjajniju kožu unatoč svim okolnosti uz Vichy uspješnice Mineral 89 Booster i Mineral 89 Eyes, prvi korak u svakoj rutini koji će osnažuje kožnu barijeru.


 
Vichy, sponzor missSMART kampanje, podržava i osnažuje poduzetnice baš poput Jasmine i Ivane koje su itekako svjesne da je u prvom redu briga o sebi preduvjet za uspješnu suradnju s drugima.

Važno je imati viziju

Jasmina, supruga profesionalnog NBA košarkaša Dalibora Bagarića, priznala je da se cijeli život školovala i ulagala u sebe, a posao u slastičarstvu donosi joj veselje, ispunjenost i zadovoljstvo. Pa i Ivani, čak i kada radi  i do 15 sati dnevno.

''Svoj biznis sam otvorila u trenutku kada sam imala viziju da svojim klijentima želim pružiti nešto drugačije od onog što smo imale u drugim salonima. Htjela sam i pružiti bolju uslugu, bolju atmosferu, da budu sretnije i zadovoljnije te bolje proizvode i kvalitete usluge'', ispričala je Ivana koja se na pokretanje svog posla odlučila nakon što je radila za druge, a danas u vlastitom biznisu ima pet zaposlenica.

Navela je da radi 300 posto više za sebe nego kad posao obavlja za druge, ali i da je bilo teških i neizvjesnih trenutaka koje naposljetku zamjenjuju sreća i ponos. S tim se slaže i Jasmina koja u sezoni zapošljava i oko 40-ak ljudi.

''Jedna od najvažnijih stvari jest da su zaposlenici sretni, zadovoljni, veseli jer jedino ako rade u dobroj atmosferi, bit će super i posao. Kad radiš otvoreno, sa srcem i ljubavlju, to se vidi'', tvrdi Jasmina.

Motivacija je individualna, ali je mora biti

No, svakodnevno ih motivira ih i gura naprijed zadovoljstvo klijenata. ''Važan mi je osmijeh svojih klijentica zadovoljnih tretmanima, njihove pohvale. Nema ništa ljepše i bolje od toga da ti netko iz salona izlazi s osmjehom na licu'', rekla je Ivana koja je za svoj trud dobila i druga priznanja osim onih koje su joj uputile klijentice. 

Ivana je imala čast biti edukator za jedan poznati svjetski brand u Los Angelesu koji je prepoznao njezinu kvalitetu i trud te je svrstao među 10 vlasnica salona u Europi koji kontinuirano unaprjeđuju proizvode s kojima rade. 

Vjerom u svoj san protiv prepreka

Jasmina koja za sebe kaže da je uzela najbolje od svog proputovanja svijetom, naglasila je kako treba ići polako i skrušeno. No, dodala je kako se u samim počecima svog biznisa suočavala s predrasudama kao žena sportaša kojoj ne treba vlastiti posao, ali naišla je i na razumijevanje. 

''Sjećam se kada sam došla u banku podići kredit trudna do zuba, kao žena poduzetnica ispod 40 godina i s trećim dijetom na putu, u rizičnoj trudnoći. Kada smo počeli razgovarati o brojevima vezano za slastičarnicu koja nije trebala biti klasična, bili su skeptični, ali ja sam rekla da stvarno vjerujem u to. Zaposlenica je zatim rekla da idemo probati, jer da samo pola bude istina od toga u što ja vjerujem, oni će biti sretni'', ispričala je Jasmina. 

Zadovoljstvo pobjedom

Godina puna izazova nije pokolebala poduzetnice. Pored zatvorenog salona u vrijeme lockdowna Ivana je obavljala background posao i sada se polako vraća prema normalnom dok je Jasmina zahvalna svojim klijentima što su bili uz nju, te je istaknula koliko je imala sreće jer su mogli raditi dostavu.

''Tko je preživio ovaj dio, ovaj lockdown i psihički i fizički taj izlazi kao pobjednik'', poručila je Jasmina

Dvije poduzetnice pored svojih inspirativnih priča opustile su se u odgovorima na brzopotezna pitanja. Ivana je tako otkrila kako je nitko nikad ne može čuti da pjeva glasno pod tušem, svoje online kupnje bira pažljivo i nikad ih ne vraća, a grožđice ne može smisliti u štrudlama. Jasmina bi uvijek odabrala odmor na moru pored onog u šumi, najlonke od likre ne bi nikad obukla, a radije bi se odlučila za tigar pored pepita uzorka. 



Odabrali smo dobitnice Vichy giveawaya, a one su: 

Ivanka Marić
Kata Bukvić
Tina Lekhec

 


 

Posjeti Miss7.24sata.hr