"Ne želim više ni razmišljati o tome": nova knjiga otkriva što je Elizabeta II. mislila o odlasku Harryja i Meghan

Pixsell
Vidi originalni članak
  • Prije dvije godine Princ Harry i Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa, odlučili su odstupiti s kraljevskih dužnosti i preseliti se s obitelji u Ameriku
  • Iako ih je tada kraljica službeno podržala, čini se kako ju je njihova odluka ipak dosta povrijedila
  • U novoj knjizi o kraljevskoj obitelji, novinarka Katie Nichol, koja je izvještavala o kraljevskoj obitelji, donosi detalje o reakciji pokojne kraljice

Početkom 2020. godine kraljevsku obitelj potresla je vijest koja je iznenadila čitav svijet: Princ Harry i Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa, odlaze s kraljevskih dužnosti i sele u SAD. Jedan od razloga koji su tada Harry i Meghan službeno naveli bio je da odlaze zbog britanskih medija koji su godinama neobjektivno izvještavali o njima. Međutim, u poznatom intervjuu s Oprah saznali smo još mnogo novih detalja, a njihov odlazak uzdrmao je britansku javnost. 

Life&style Ljubavna priča kraljice Elizabete II. i princa Philipa: "Kraljičino zdravlje počelo se urušavati kad je izgubila supruga"

Meghan i Harry su pričali, kraljica šutjela

Kraljica Elizabeta II. je nakon njihove odluke izdala priopćenje u kojemu je potvrdila vijest i kratko navela da imaju njezinu podršku. Međutim, u naredne dvije godine nakon odlaska nerijetko smo mogli čitati o sve lošijem odnosu između odbjeglog para i ostatka kraljevske obitelji. Dok Meghan i Harry nisu bili škrti u izjavama i komentarima na čitavu situaciju, kraljica se o toj temi nije izjašnjavala u javnosti. 

Nakon smrti kraljice Elizabete II. i povratka Harrya i Meghan u Britaniju radi posljednjeg ispraćaja, opet se sve više piše o njihovom narušenom odnosu s ostatkom kraljevske obitelji. Vanity Fair objavio je isječak iz nove knjige o kraljevskoj obitelji 'The New Royals', novinarke Katie Nicholl.

"Iscrpljena nemirom"

U knjizi spisateljica daje pogled na Elizabetinu izvanrednu vladavinu s novim pričama dvorjana i pomoćnika, dokumentarista i članova obitelji. Osim što se bavi pitanjima nasljednika i budućnosti Krune, knjiga se osvrće i na događaj koji je ne tako davno pogodio kraljevsku obitelj - odlazak Harryja i Meghan, a pruža uvid i u iskrenu reakciju pokojne kraljice Elizabete II.

Kraljica se navodno povjerila prijatelju da je "bila iscrpljena nemirom zbog njihove odluke", piše novinarka Katie Nicholl. "Bila je jako povrijeđena", tvrdi bliski izvor, dodajući da je ponavljala: "Ne znam, nije me briga i ne želim više razmišljati o tome."

Nicholl je također primijetila kako je kraljicu povrijedilo "što je tako malo viđala Archieja i Lilibet i što joj se Harry i Meghan nisu mogli pridružiti za vikend u Balmoralu u kolovozu, kada je kraljica običavala ugostiti unuke i praunuke".

6 glumica koje su maestralno odglumile Elizabetu II. - ove filmove vrijedi ponovno pogledati

Nakon kraljičine smrti, Harry je objavio iskrenu izjavu u kojoj je izrazio sreću što je mogla zagrliti svoje "voljene praunuke". 

“Bako, iako nam ovaj posljednji rastanak donosi veliku tugu, ja sam zauvijek zahvalan za sve naše prve susrete - od mojih najranijih sjećanja iz djetinjstva s tobom, do susreta s tobom prvi put kao vrhovnog zapovjednika, do prvog trenutka kada si upoznala moju dragu ženu i zagrlila svoje voljene praunuke”, napisao je. “Cijenim svo vrijeme provedeno s tobom i mnoge druge posebne trenutke. Već nam jako nedostaješ,” zaključio je.

Posjeti Miss7.24sata.hr