Ne spavaš s čarapama na nogama? Noćas ih odjeni i vidi što će se dogoditi

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Ideš u krevet hladnih nogu i čekaš da se zagriju pod poplunom? Krivo!
  • Bolje je odmah odjenuti čarape, unatoč zadirkivanju da to nije seksi
  • Ako spadaš u one koji uvijek spavaju u čarapama, evo zašto i znanost bisli da si u pravu

Nositi ih ili ne nositi? Ok, mnogim ženama je uvijek hladno za stopala pa su zbog toga "za". S druge strane, nije baš seksi imati debele čarape na nozi - uostalom, i na dragom bismo prigovorile da u krevet dođe u čarapama i još nam ne vjeruje da nam to momentalno sreže libido.

Za i protiv sokni u krevetu

Možda ćeš trpjeti malo zadirkivanja ili zgražanja onih koji su protiv sokni u krevetu, ali isplatit će se. Možda neće biti stajliš ni uz svilenu spavaćicu (posebno uz svilenu spavaćicu), ali ova navika može potpuno promijeniti obrazac tvog spavanja. Prema stranici sleep.org grijanje stopala uzrokuje širenje žila, a to mozgu šalje poruku da je vrijeme za spavanje. Nakon što se rašire krvne žile u šakama i stopalima, toplina se počinje širiti tijelom pripremajući ga za san.

via GIPHY

4 prednosti spavanja u čarapama

Drugim riječima, imati tople noge u krevetu pomoći će ti da mirnije prospavaš noć. Također, pomoći će i da brže utoneš u san. Ako još nisi sigurna, studija objavljena u magazinu International Weekly Journal of Science kaže da ćeš zaspati 15 minuta ranije nego inače ako su ti stopala utopljena čarapicama; čarape pomažu i kod noćnih znojenja u perimenopauzi, poboljšavaju stanje kod suhe kože stopala te olakšavaju postizanje orgazma. Pa neka se onda on buni da mu čarapice nisu seksi...

Ovu teoriju podržava i tradicionalna kineska medicina koja kaže da hladna stopala izvlače energiju iz tijela i mogu poremetiti samo cirkulaciju krvi u tijelu već i protok vitalne energije či. Hladnoća sprječava protok energije, a toplina potiče. Sjeti se samo tople kupke, ona te opusti dog se u hladnoj vodi stisnemo i zgrčimo.


 

Ida Prester demonstrirala nam je kako napraviti samopregled dojki. miss7 te podsjeća da pozoveš prijateljicu s kojom ćeš sklopiti #pinkypromiss - obećanje uz koje ćete lakše razviti naviku redovitog samopregleda dojki.

 

Your browser doesn’t support HTML5 video



 

Posjeti Miss7.24sata.hr