Ne propustite pulsku izložbu "Luminous Body"

arhiva
Maja Radešić predstavila je projekt Luminous Body / Augoeides koji je zamišljen kao site specific za de-sakralizirani prostor crkve Svetih Srca u Puli
Vidi originalni članak

Kroz svoj rad često istražujem i komentiram utjecaj socioloških trendova na društvo kao i teme koje obuhvaćaju razne oblike manipulacija ili gubitaka privatnosti; od utjecaja virtualne tehnologije i ostalih sociološki - prikvačenih oblika ponašanja ( konzumerizam i mediji), pitanja body image-a suvremene žene pa tako i potraga za održivosti vlastitog integriteta u novonastalim društvenim normama, ispričala je Maja. 

Radovi su predstavljeni kroz različite medije od slikarstva, fotografije, kostimografije, performansa ili instalacija u prostoru, ovisno o temi i konceptu na kojeg se referiraju.

- Tako su na primjer samostalne izložbe Keyhole- 1 i Keyhole-2 primarno inspirirane promatranjem razvoja “nove ere” nakon uvođenja Google Earth tražilice i Facebook-a u našu svakodnevnicu. Time započinjem potragu za odgovorom na pitanje: što to znači iti suvremeni čovjek - govori. 

Luminous Body, odnosi se na svjetleće tijelo koje može biti ljudsko "astralno" tijelo, planet ili električno svijetlo. Naglasak je na povezivanju umjetnosti, znanosti i tehnologije kako bi se pomirile svakodnevno prisutne polarnosti između organskog i tehnološkog, te se na taj način postiglo „centriranje“ u prostoru i vremenu, ka cjelovitijem razumijevanju bivanja čovjekom danas.

Maja je zbog ove izložbe pozvana i da održi govor za TEDx-u.

Posjeti Miss7.24sata.hr