Nastavlja se najbolja subotnja rapsodija u MSU uz Pipse

Sasa Huzjak
Ljeto u MSU nastavlja sa svojom subotnjom rapsodijom najbolje pop i rock glazbe, filma i kulture! Nakon koncerta benda "Kormorany" i nakon indie­pop atrakcije Pavela, na binu se penju Pips, chips i videoclips
Vidi originalni članak

Za Ivaniša kažu da je već četvrt stoljeća u grozničavoj potrazi za savršenom pop pjesmom. Pa smo u toj potrazi od njega dobili i „Malu fuficu“ i „Dinamo ja volim“, „R'n'R zvijezdu“, briljantni album „Fred Astaire“, Rositu Perdingo“, „Mrguda“, „Zdenku i vanzemaljce“... Za njihov posljednji album „Walt“, posvećen legendarnom autoru crtića, najbolja preporuka bila je kritika u kojoj je zaključeno da je riječ o „najboljem albumu na ovim prostorima još od 'Odbrane i poslednjih dana' Idola“.

Tvrdoglavi i nepomirljivi Ivaniš alias Ripper alias Daddy svojom aktualnom inkarnacijom benda pokazuje da još ni izdaleka nije ispucao svu svoju autorsku municiju i da je na tragu kreativne eksplozije iz sredine 1990-ih. Podjednako drzak kao i prije 20-ak godina, otprilike isto onako savršeno svjestan što točno ne želi kao i tada, Ivaniš danas predvodi bend tako dobro da će ne jednom fanu pasti na pamet da bi ga vrlo rado vidio i na čelu naše republike. A ako ne to, onda će mu zasigurno pohoditi koncert na krovu MSU-a.

Otvaranje serije koncerata

Pipsi otvaraju seriju koncerata u sklopu Ljeta u MSU-u koja je obilježena zaglušujućim gitarskim bombardiranjem po ukusu MTV generacije i sve one koji se tako osjećaju. Nakon njih slijedi nepoderivi Let3, potom TBF sa svojim savršenim mediteranskim dijagnosticiranjem društva u stihu i beatu i Psihomodo Pop za kraj već duboko u ljetu 23. srpnja. Za koncerte su ulaznice u pretprodaji 85 kuna, a na dan koncerta 95 kuna. Ulaznice nabavite na blagajni MSU­a te na www.eventim.hr i svim prodajnim mjestima Eventima ili na bilo kojoj od 105 benzinskih crpki Petrola.

Deviza Ljeta u MSU­u i ove je godine da je svaki koncertni dan cjelodnevni praznik kulture, pa će ulaznica za Pipse 2. srpnja vrijedit će i za talijansku filmsku dramu "Mladost", ulaznica za Let3 9. srpnja otvarat će i vrata kina za Matanićev "Zvizdan", za TBF 16. srpnja vrijedit će i za francuski film "Lijepi dani", a uz Psihomodo Pop 23. srpnja na rasporedu će biti i francuski film "Vikendi".

Povrh svega toga, tijekom cijelog Ljeta u MSU s ulaznicama koje vrijede i za koncerte i za odabrane filmove u kinu Metropolis, apsolutno ste dobrodošli i na izložbu "Divlji zapad. Povijest neoavangarde Wroclawa", na bogatu prezentaciju umjetnina, filmova, fotografija i audio snimki iz grada koji je uoči Drugog svjetskog rata imao čak milijun stanovnika, ali i koji se više nikad nije sasvim oporavio ni od razaranja ni od Željezne zavjese.

Festival Ljeto u MSU ove godine podržavaju Turistučka zajednica grada Zagreba, Petrol, Karlovačko pivo i Jadransko osiguranje. Dođite ljetovati u MSU brzim, povoljnim, zelenim prijevozom Eko taxija pozivom na broj 1414.

Mr. Jack zna da glazba, baš kao i on, zbližava ljude, stoga se i ove godine odazvao pozivu i ljetuje u MSU­u! Kako su, od riječi važnija djela koja ih prate, za svoje prijatelje pripremio je brojna iznenađenja. Otkrivamo ih uskoro, jer je Ljeto iza ugla!

Posjeti Miss7.24sata.hr