Najljepši boutique hoteli na Jadranu: izdvojili smo 10 baš savršenih

Heritage Villa Nobile
Vidi originalni članak
  • Boutique hoteli zadnjih godina su sve popularniji u sferi luksuznog smještaja
  • Radi se o manjim hotelima s luksuznim i istančanim uređenjem kojima je cilj kvaliteta, a ne kvantiteta
  • Izdvojili smo najljepše boutique hotele na Jadranu

Posljednjih godina ljudi sve više izbjegavaju velike hotele s mnoštvom soba, a u trendu su mali, luksuzni hoteli, često smješteni u starim, povijesnim zgradama i renoviranim vilama. Poznati i kao boutique hoteli, ovaj tip hotela nudi visok luksuz, osobnu posvećenost svakome gostu, vrhunski dizajn te sadržaj koji nadilazi sobu s balkonom i restoran. I u Hrvatskoj je posljednjih godina osvanulo više boutique hotela na prekrasnim lokacijama diljem Jadrana. Izdvojili smo nama najljepših 10 boutique hotela koji se izdvajaju svojim uređenjem, lokacijom i uslugom.

Heritage Hotel Life Palace, Šibenik

Smješten u samom srcu grada, Heritage Hotel Life Palace je kao preslikan iz neke snene knjige bajki, dok se u njemu miješaju povijest i moderni život. Njegovih sedamnaest decentno i otmjeno uređenih soba, dekorirano je s velikom pažnjom prema detaljima, a izgled je dostojan jedne palače. Svaka soba ima predivan pogled na grad ili more. Za one željne dodatnog opuštanja, tu je i wellness zona sa hidromasažnom kadom te finskom saunom.

XII Century Heritage Hotel, Trogir

U centru Trogira smjestio se šarmantan hotel s bogatom povijesti koja datira sve do 12. stoljeća. Ovaj boutique hotel nudi svega 15 soba u kojima se pazilo na svaki detalj. Hotel je smješten samo 100 metara udaljenosti od crkve Sv. Petra koja je pod zaštitom UNESCO-a, a u blizini je i splitski aerodrom. 

Posao iz snova - za tvog psa! Može putovati svijetom i ocjenjivati hotele

Hotel Little Green Bay, Hvar

Mali boutique hotel Little Green Bay smješten je u uvali Lozna na otoku Hvaru i nudi pravu luksuznu oazu mira i mjesto hedonizma. Hotel nudi 15 soba, bar i restoran smješten u jedinstvenom ambijentu te se ponosi time što ima sve prednosti hotela, a ipak uspijeva zadržati domaći ugođaj. Hotel Little Green Bay su otvorili Parižani, brat i sestra Julie i Mathieu s ciljem da udahnu život jednom napuštenom prostoru.

Heritage Villa Nobile, Dubrovnik

Živi kao plemić - pozivaju te iz malog boutique hotela Heritage Villa Nobile, smještenog u neposrednoj blizini dubrovačkih zidina. Luksuzna renovirana vila iz 18. stoljeća prikazuje život plemićke dubrovačke obitelji. Svaka naša soba posvećena je jednoj izuzetnoj osobi i njenom zanimanju. Neki plemenitog podrijetla, a neki plemenitog duha, svaki je imao različito zanimanje i odredište.

Hotel Bevanda, Opatija

Bevanda je prvi boutique hotel s pet zvjezdica na sjevernom Jadranu kao i ponosan član udurženja Relais & Chateaux te mjesto koje svojim gostima nudi potpuno opuštanje u bogato opremljenim sobama, s personaliziranom uslugom i posebno osmišljenim uslugama. Hotel je nastao na temeljima istoimenog restorana, osnovanog 1971. godine, a nudi 10 elegantno opremljenih soba, svake nazvane po slavnoj osobi koja je tijekom opatijske povijesti boravila u gradu i inspirirala se ovdašnjom mondenom kulturno-društvenom scenom.

Hotel Lemongarden, Brač

Hotel Lemongarden nalazi se usred slikovitog ribarskog mjesta Sutivan na sjeverozapadnoj obali otoka Brača. Boutique hotel odiše  šarmom, ne samo zbog kamene zgrade stare gotovo 300 godina u koju je smješten, već i zbog bezvremenskog dizajna i prekrasnog vrta. Gosti mogu uživati u ekskluzivnom wellness paviljonu sa saunom i parnom kupelji. Smješten u prirodnoj uvali s površinom od 3000 m² i okružen borovom šumom, a ima i privatnu plažu.

Life&style Ženska solo putovanja trend su u svijetu već nekoliko godina. Zašto putujemo same?

Murum Heritage Hotel, Split

Jesi li ikada razmišljala o tome kako je živjeti unutar Dioklecijanove palače? To možeš iskustiti boravkom u boutique hotelu Murum Heritage u Splitu gdje gosti kažu da su se osjećali poput kraljevske obitelji. 

Hotel Valsabbion, Pula

Valsabbion je boutique hotel posebnog dizajna smješten 20 metara od mora s otvorenim bazenom i plažom te medicinskim toplicama. Ovaj moderan, ekskluzivno dizajniran boutique hotel nalazi se u Pješčanoj Uvali te 3 kilometra od centra Pule. Gosti mogu uživati u baldachinu, ležaljkama i tretmanima masaže na otvorenom na plaži Valsabbion.

Maslina, Hvar

Prošlog ljeta se na Hvaru, u uvali Maslinica kod Starog Grada, otvorio luksuzni hotelski kompleks Maslina Resort. Okružen maslinicima, kaskadnim vinogradima i borovom šumom, ovaj hotel s 5 zvijezdica nudi sve što je gostu potrebno za potpuni odmor. Gostima je na raspolaganju 50 soba i tri vile, a svaki smještaj garantira privatnost, udobnost i prekrasan pogled na Jadransko more.

Alhambra, Mali Lošinj

Boutique hotel Alhambra & Villa Augusta, jedinstveni je spoj povijesne austrougarske arhitekture i vrhunskog modernog komfora, a član je svjetskog lanca Small Luxury Hotels. Na jednoj razini nalazi se fine dining restoran. Alfred Keller uvršten je među najbolje restorane Gault Millaua sa 16,5 bodova i tri toquea, a nedavno je nagrađen i jednom Michelinovom zvjezdicom. Hotel Alhambra na Malom Lošinju uistinu je raj za sve one željne luksuza. 

Posjeti Miss7.24sata.hr