Način na koji sjediš pokazuje koliko si inteligentna

Thinkstock / Spencer Davies
Znaš li da se inteligencija neke osobe može prepoznati bez da razmijeniš s njom i jednu jedinu riječ? Da, moguće je – a to nam otkriva položaj u kojem sjedimo
Vidi originalni članak

Inteligencija se može iščitati na osnovu raznih naznaka. Na primjer, određene osobine lica su jasna indicija inteligencije. I način ponašanja može biti dokaz visokog kvocijenta inteligencije. Kod žena je, između ostaloga, odlučno i držanje nogu kod sjedenja. Otkrit ćemo ti najčešća držanja nogu te što to govori o inteligenciji i karakteru.

1. Jedna noga preko druge 

Ako najradije sjediš s nogom preko noge, velika je vjerojatnost da si jako maštovita te rado sanjariš. S drugim ljudima lako uspostavljaš kontakt, jer te zanima novo te dobro možeš slušati. Jako si osjećajna osoba te voliš razmjenjivati emocije s drugim ljudima. 

2. Koljena zajedno, vrhovi prstiju okrenuti su prema van 

Ovaj položaj sjedenja izgleda vrlo djetinjasto. A takav je i tvoj karakter. Naime, tko tako sjedi je spontan i neopterećen. Zbog toga ti život nije uvijek lakši, ali s veselim i neopterećenim načinom razmišljanja lakše je riješiti probleme. Osobe koje tako sjede često imaju puno prijatelja – ali ih često i mijenjaju. 

3. Ravno postavljena potkoljenica 

Ako tako sjediš, otkrivaš da si inteligentna, savjesna i precizna u onome što radiš. Voliš red i majstorica si organizacije. Prema drugim ljudima si suzdržana i polako se otvaraš. 

4. Koljena zajedno, potkoljenice lagano ukošene

Ako je to tvoj omiljeni položaj za sjedenje, najvjerojatnije si snažno orijentirana na svoju karijeru te si postavljaš visoke ciljeve u životu. Osim od sebe, velike prohtjeve imaš i od ljudi koji te okružuju. Zbog toga ti nije lako pronaći partnera koji će te stalno usrećivati. Mirovanje je za tebe prava muka i uvreda za inteligenciju. 

5. Stopala zajedno, natkoljenice lagano raširene 

Prilično si nestrpljiva i naginješ kaosu. To čini suživot s tobom teškom zadaćom. Vrlo brzo se počinješ dosađivati te se rado krećeš u okruženju u kojem se stalno nešto događa. U vezi ti treba netko tko će te znati smiriti. 

Posjeti Miss7.24sata.hr