Na Netflix dolazi dokumentarac o famoznoj Bling Ring bandi koja je pljačkala domove poznatih i slavnih

Promo
Vidi originalni članak
  • Početkom 2000.-ih godina grupa tinejdžera iz LA-a zaluđenih poznatim osobama pljačkala je njihove domove s ciljem krađe dizajnerskih krpica i nakita koje su nosili njihovi idoli
  • O pljačkašima, poznatim i kao 'Bling ring' banda pisani su članci, snimani filmovi, a sada kada su izašli iz zatvora, i oni žele reći svoju stranu priče
  • 21. rujna na Netflixu izlazi dokumentarna serija The Real Bling Ring: Hollywood Heist u kojoj će govoriti počinitelji, ali i neke žrtve njihovih djela

Između 2008. i 2009. godine, u bogatim predgrađima LA-a dogodile su se brojne pljačke domova poznatih i slavnih, a članovi takozvane Bling Ring bande kolektivno su ukrali više od 3 milijuna dolara u nakitu i luksuznoj dizajnerskoj robi od niza mladih holivudskih zvijezda.  

Među opljačkanim žrtvama našle su se tada velike zvijezde poput Paris Hilton, Lindsay Lohan, Orlanda Blooma, Audrine Patridge, Brian Austin Greena i njegove tadašnje djevojke Megan Fox.

A tko su bili članovi bande? Bogati tinejdžeri s Beverly Hillsa opsjednuti životom bogatih i slavnih. Izvješće L.A.P.D.-a o Bling Ringu navodi da je jedan od članova tinejdžerske bande, Nick Prugo, rekao policajcima da je djevojka imena Rachel Lee bila 'pokretačka snaga provala' i da se njezina motivacija temeljila na želji da posjeduje dizajnerske komade holivudskih slavnih osoba kojima se divila. Članovi Bling Ringa su nakon nekoliko mjeseci pljačkanja uhvaćeni i uhićeni, a za vrijeme dok su služili zatvorsku kaznu i sami su postali - poznati.

Life&style Pogledali smo 'Grijesi naše majke' - najnoviju i vjerojatno najluđu true crime seriju na Netflixu ikad

Sve je započelo s člankom u Vanity Fairu 2010. godine, "Osumnjičeni su nosili Louboutinke", autorice Nancy Jo Sales, koji govori o skupini slavom opsjednutih tinejdžera koji koriste internet kako bi pratili gdje se nalaze slavne osobe kako bi provalili u njihove domove. Ubrzo nakon članka, 2013. godine izašao je kriminalistički film redateljice Sofie Coppole koji se bazirao na stvarnim provalama s glumačkom ansamblom predvođenim Katie Chang, Israelom Broussardom, Emmom Watson, Taissom Farmigom i Claire Julien. 

Članovi 'Bling Ringa' izašli su iz zatvora i žele reći svoju stranu priče

Od haranja domovima bogatih i slavnih na Beverly Hillsu prošlo je 13 godina i počinitelji su izašli su iz zatvora i spremni su ispričati svoju priču. Neki od njih su to i učinili u dokumentarcu 'The Real Bling Ring: Hollywood Heist' koji će izaći na Netflixu 21. rujna. Evo kako izgleda trailer i što kaže sinopsis:

“Prvo je bila reality serija, a onda je došao holivudski film, ali istina o krađama Bling Ringa nikada nije bila ispričana… sve do sada. 10 godina nakon ozloglašenih pljački, krivci su odslužili zatvorsku kaznu i javljaju se kako bi ispričali pravu priču koja stoji iza invazije kuća na Hollywood Hillsu koja je zavladala nacijom. Priča upozorenja za današnje tinejdžere, dokumentarac pokazuje što se može dogoditi kada se kultura opsjednuta slavom i slavnom suoči s porastom društvenih medija i izmakne kontroli.”

Novi trailer sugerira da će se trodijelna serija prvenstveno fokusirati na dva člana Bling Ringa, - Nicka Pruga i Alexis Haines. U jednom isječku intervjua, Prugo nas uvodi u svoju stranu priče: “Uvijek sam bio tip osobe koja je učinila sve što je morala da dobije ono što je htjela. Ali ni u najluđim snovima nisam mislio da će dosegnuti razinu kriminala koju je dosegao.”

Na Netflix stiže mjuzikl 'Visoka nota' s Dakotom Johnson i kćeri slavne Diane Ross, evo što znamo o njemu

Nakon što su oboje odslužili zatvorsku kaznu i vidjeli kako njihovu priču na ekranu prepričava redateljica Sofia Coppola, odlučili su progovoriti i prepričati vlastitu verziju događaja, iznoseći detalje o tome kako su pljačke počele s otključanim automobilima ispred kućnih zabava prije nego što su eskalirale u provaljivanja u kuće slavnih i krađe nakita, odjeće i drugih predmeta vrijednih tisuće dolara.

Uz kopanje po pravim kriminalističkim elementima ove priče, dokumentarac će također istražiti jedinstveni trenutak u povijesti tijekom kojeg su se te provale događale - početkom 2000-ih, na samim začecima društvenih mreža i reality TV-a koji su potpuno transformirali prirodu slavnih. Jedna od članova Bling Ringa, Heins je uhićena dok je i sama snimala  reality seriju 'Prilično divlje' koja je trebala pratiti grupu mladih partijanerica po LA-u.

Uz Pruga i Haines, dokumentarac kojeg je režirao Miles Blayden-Ryall, sadržavat će intervjue s Partridgeom, Andreom Arlington-Dunne, Gabrielle Hames i Perez Hilton. 

Posjeti Miss7.24sata.hr