Na krovu MSU-a željno se iščekuje Urban i njegova četvorka

Milica Czerny Urban
Nakon upečatljivih koncerata Rudek Cargo Trija i Elementala, ljubitelje dobre svirke očekuje u subotu, 5. srpnja, u 21:00 sat još jedan u nizu spektakularnih koncerata na krovu MSU-a – Urban & 4.
Vidi originalni članak

Nastavak je to multimedijskog programa“Ljeto u MSU! uz Jadransko“ koji se odvija u suradnji s 24sata, Zagrebačkim plavim i pod generalnim pokroviteljstvom Jadransko osiguranja. Sudeći prema dosadašnjem uzletu poznatih riječkih glazbenika, nema dvojbe da će nastaviti užareni ljetni tempo i oduševiti kao i prošlih subota mnogobrojne Zagrepčane na vrhu MSU-a što je nagovijestio i predvodnik grupe Urban & 4, Damir Urban.

„Moram priznati da mi je održati koncert na krovu davna želja. Odrastao sam gledajući velike bendove kako sviraju na krovovima - gotovo da nema velikog izvođača, a da nije napravio koncert na vrhu neke zgrade! Od Beatlesa nekad, pa do U2 i RHCP u novije vrijeme. Jedina mana spomenutih svirki u mojim očima je činjenica da je bend bio uvijek "gore“, na zgradi, a publika uvijek "dolje", ispod. Koncertom na krovu MSU-a ćemo i to popraviti! Vjerujem da ćemo se, zajedno s publikom, tijekom koncerta, barem na neko vrijeme odvojiti od svijeta i stvarnosti koja nas okružuje. Osim što se prilika za ovakav koncert izvođačima pruža vrlo rijetko, pa je već to drugačije i novo i za publiku i za nas, mi imamo i drugih novosti. Svirat ćemo, po prvi puta, uživo neke od novih pjesma i "iskopati" neke starije pjesme koje se godinama nisu nalazile na set listama. Dat ćemo sve od sebe i ako se stvari poklope imat ćemo potrebne sastojke da zajedno "skuhamo " i učinimo večer na krovu MSU-a posebnom!“

Nakon dvije godine Urban & 4 imaju novi singl "Sutra ćemo pričati", a nedavno su premijerno predstavili svoj novi glazbeni spot, za pjesmu "Ne brini", koja je ujedno i najava novog albuma. Riječ je o suradnji poznatih riječkih glazbenika oko novog filmskog projekta redatelja Nikole Vukčevića, njegovog dugometražnog igranog filma "Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa".

U tom filmu, koji će kino distribuciju imati na jesen, Damir Urban igra i jednu od uloga. Spot je, kao i film, sniman u Zagrebu, Londonu i Podgorici, dok su kadrovi glazbenika snimani na atraktivnoj lokaciji zagrebačkog studija Embrio production, u kojem je i napravljen završni miks ove pjesme. Kako to sve skupa izgleda na filmu, bit će poznato za koji mjesec, a do tada svi mogu provjeriti kako zvuči „Ne brini“ i ostale pjesme benda Urban & 4 na višoj nadmorskoj visini krova MSU-a.

Osim Rundek Cargo Trija, Elementala i Urban & 4, na vrhu MSU-a svake subote od 21:00 sati mogu se očekivati i ostala velika domaća imena kao što su Gustafi, Bambi Molestersi i Jinxi. Ukupan program „Ljeta u MSU! uz Jadransko“uključuje i 6 manjih, klupskih rock svirki uživo svakog petka od 20 sati na platou ispred restorana MSU-a, a ulaz je slobodan za sve posjetitelje. Vračajući se u „Korijene rocka“ do sada su se mogli čuti mladi perspektivni bendovi poput Oridano Gypsy Jazz Banda i Changes, a ovog petka se očekuju Only Friends and Family te slijedećih Flyer, InFusion i Romobil.

Opširan subotnji program, osim velikog koncerta, uključuje i dvije filmske projekcije nagrađivane francuske komedije „Mamin Dečkić“ koje počinju u periodu od 17:30 i 19:30 sati u klimatiziranoj dvorani Gorgona te posjet izložbi Vlaste Delimar, a sve to za pristupačnih 79 Kuna. Tijekom ljeta uz poseban program „Ljeto u MSU! uz Jadransko“ izložba Vlaste Delimar pod nazivom „To sam ja“ bit će otvorena za sve posjetitelje radnim danom od 11 do 21 sat, a subotama od 11 do 24 sata sve do kraja ljetne sezone koja završava Vlastinom rođendanskom zabavom 31. srpnja.

Da je riječ o doista iznimnim multimedijskim sadržajima svjedoči veliki interes građana, a budući da je broj ulaznica ograničen zbog sigurnosti ove atraktivne lokacije, ulaznice osigurajte na vrijeme preko Entrio prodajne mreže ili na blagajni MSU-a, poručuju iz MSU-a. „Ljeto u MSU! uz Jadransko“ odvija se pod medijskom pokroviteljstvom Radija 101 i Muzika.hr, a svi ljubitelji vrhunskog osvježenja doći će na svoje uz vodeće britansko pivo Carling koje uvijek posluži kao idealan napitak tijekom ljetnog provoda u MSU.

Posjeti Miss7.24sata.hr