Na kojoj strani kreveta spavaš? To utječe na uspjeh u životu

Thinkstock / Spencer Davies
Kako spavaš, tako će ti i biti! Jedno britansko istraživanje nedavno je otkrilo da biranje strane u krevetu ima odlučujući utjecaj na osobnost čovjeka
Vidi originalni članak

U istraživanju proizvođača madraca i kreveta, tvrtke Sealy UK, promatrano je ponašanje 1000 Britanaca nakon ustajanja - u odnosu na činjenicu tko spava na kojoj strani kreveta. 

POPULARNA PSIHOLOGIJA Što položaj u kojem spavaš govori o tebi?

„Lijevi i desni“ 

Pokazalo se da se ispitanici koji su spavali na lijevoj strani kreveta, ujutro bude znatno boljeg raspoloženja. Utjecaj mjesta spavanja odnosio se i na vrijeme nakon ustajanja. Tako su „lijevi“ uvijek bili bolje raspoloženi, imaju više prijatelja, sretniji su na poslu, te općenito imaju pozitivniji stav prema životu. 

Oni koji spavaju na desnoj strani kreveta, bili su znatno više pesimistični, rano ujutro su bili lošije volje te preferiraju svakodnevicu provoditi sami. 

Home Decor Ovako boja spavaće sobe utječe na tvoj život (i seks)

Neil Robinson, stručnjak za spavanje spomenutog koncerna, komentirao je rezultate istraživanja: „Premda su odstupanja mala, iskristalizirao se zanimljiv trend: je li moguće da lijeva je strana kreveta prava strana? Za mnoge parove koji zajedno žive i dijele postelju, to može biti problem, jer su omiljene strane kreveta već zacrtane i strogo su čuvan teritorij, pa je promjena s desne strane na lijevu stranu kreveta teška zadaća.“ Osim toga: „Dobre vijesti za sve koji moraju spavati na desnoj strani – pravi put ka odmornom i zadovoljnom osjećaju ujutro jest sedam do osam sati spavanja svake noći.“ 

Posjeti Miss7.24sata.hr