Muškarci koji s ekipom idu u turneju po kafićima – zdraviji su! Evo zašto

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Naravno da muškarci to već odavno znaju
  • Naime, njima je pokoja „runda pića s dečkima“ esencijalna za preživljavanje
  • Hm, možemo li mi izvući neku pouku iz nedavno provedenog znanstvenog istraživanja koje je to i dokazalo?!

Ruku na srce, nama nije baš toliko sjajno kad on ode sa svojim dečkima na turneju po birtijama. Naime, kraj pjesme obično je sljedeći: dođe doma nacvrcan, smrdi po dimu i alkoholu i glasan je poput ranjenog bizona.

Ali – i opet ruku na srce – koliko mi volimo ponekad s curama nazdraviti s čašom vina ili džin-tonikom, tako si i on priušti poneki izlet, odnosno zabavu s prijateljima.

Znanstvenici - na čelu s profesorom razvojne psihologije Robinom Dunbarom sa Oxforda – sigurno su otvorili bocu šampanjca kad su došli do sljedećeg otkrića: muškarci koji dvaput tjedno izađu s dečkima proizvode više hormona sreće, manje su u stresu te imaju izraženiji osjećaj vrijednosti. Ukratko: zdraviji su!

Lokanje? Ali, stvarno…

Međutim, mora li to biti pivo u kafiću uz alkohol? Ne, ne mora, tvrde znanstvenici – broji se zajedničko druženje. Naime, muškarci mogu (teoretski, naravno) i pri posjetu diskusiji o književnosti učiniti nešto za svoje zdravlje.

Kod muškaraca u praksi postoji još i cijela procedura pri pijenju – podignu čašu, kažu glasno „živio!“, kucnu se i tek onda piju. Ako piju pivo kod kuće za računalom – to nema isti učinak kao u kafiću s društvom.

Između ostaloga, u istraživanju je navedeno kako grupa s kojom se izlazi ne smije biti veća od pet osoba. Zašto? U velikom društvu je manje smijeha te to smanjuje pozitivne učinke na zdravlje.

 

POGLEDAJ ČETVRTU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": CVIJEĆE I TORTA

 

Your browser doesn’t support HTML5 video

 

Posjeti Miss7.24sata.hr