Možeš li tijekom života postati drugi horoskopski znak? Evo što kažu astrolozi

Unsplash/Nastya Dulhiier Može li se horoskopski znak promijeniti tijekom života
Vidi originalni članak
  • Svi računamo da ćemo cijeli život biti vaga, ovan, djevica ili koji već horoskopski znak jesmo, zar ne? 
  • Ako si blizanka dušom i tijelom, to je to. Rodila si se na određeni datum i tu nema dvojbi 
  • Žao nam je, ali upravo ćemo baciti astrološku bombu: ispostavilo se da se naš horoskopski znak kroz život mijenja

Prije nego što počneš promišljati o ovome  ne, cijeli tvoj život nije bio laž. Ili barem ne potpuna laž. Evo istine: imaš **dvije** glavne astrološke karte koje utječu na to tko si i što se događa u tvom životu. Ako te zanima astrologija, vjerojatno si već vidjela svoju natalnu kartu – u više navrata. Taj je grafikon određen datumom, vremenom i mjestom tvog rođenja. U prijevodu: kada provjeriš horoskop svog znaka zodijaka, to se temelji na tvojoj natalnoj karti.

Ali, to je samo polovica priče - druga polovica je tvoj progresivni grafikon. Razmišljaj o svojoj natalnoj karti kao o astrološkoj „snimci trenutka kada si rođena“, a o svojoj progresivnoj karti kao o „putokazu za razumijevanje kako tvoje evolutivno ja trenutačno stupa u interakciju s tvojim okruženjem“, objašnjava Narayana Montúfar, viši astrolog na Horoscope.com and Astrology .com.

via GIPHY

Čekaj, znači li to da se horoskopski znak mijenja svake godine?

„Svako znam ima 30 stupnjeva unutar punog kruga od 360 stupnjeva, a sunce se pomiče samo za manje od stupnja godišnje, tako da se ova promjena doista sporo kreće“, objašnjava Montúfar. Godina promjene tvog progresivnog sunčevog znaka ovisi o točnom danu kada si rođena.

U osnovi, da si rođena tijekom prvih nekoliko dana u svom znaku (npr. 21.-23. ožujka za ovna), „tvoje sunce ne bi mijenjalo znakove dok ne navršiš skoro trideset godina“, objašnjava Joyce. Ali, „da si rođena na kraju znaka, tvoje bi sunce promijenilo znakove kada si bila vrlo mlada“, dodaje.

To znači da ako si rođena sa 18. na 19. travnja, tvoj se sunčev znak preselio iz ovna u bika u ranom djetinjstvu (i moglo bi objasniti neke od izljeva bijesa koje ste imala kao dijete, samo kažemo...). Posljedično, neće se ponovno promijeniti sve do ranih i srednjih 30-ih godina.

Ako želiš točno saznati kada i u kojim znakovima ćeš osjetiti pomak u perspektivi, lako možeš saznati gdje se nalaziš u svom progresivnom grafikonu na Internetu. Ali, vjerojatno nećeš moći sama protumačiti što znači tvoja progresivna karta, pa je najbolje da dobiješ punu kartu od profesionalnog astrologa.

via GIPHY

Što se događa kada ti se promijeni horoskopski znak?

Zakopčajte se, ljudi, jer svašta se počinje događati kad ste na 29. stupnju svog sunčevog znaka. „Postoji puno promjena... tvoje vrijednosti, tvoj fokus, tvoje temeljno ja se pomalo očituje na drugačiji način“, kaže Montúfar. „To postaje vrlo očito oko zadnjeg stupnja od 29, i prvog stupnja novog znaka, i samo će biti sve dublje i dublje."“

Ali, nemoj očekivati da ćeš preko noći postati nova osoba. „Kada planet promijeni znakove, on preuzima novu energiju. To ne mijenja srž onoga što jesi, ali ti daje 'nove oči' da vidiš svijet“, objašnjava Joyce.“ Možeš iskusiti sebe na nove načine. To ti daje bolje razumijevanje drugih i više mogućnosti da se izraziš.“

Tijekom vremena provodila si te postupne promjene u svojim vrijednostima i idejama, objašnjava Montúfar. Zatim, kada dođeš do točke pokretnih znakova, „nešto se događa u vanjskom svijetu što ga pokreće, a onda, odjednom, dolazi do velike promjene.“

Kako se pripremiti za promjenu horoskopskog znaka?

Kratak odgovor: prigrli ga! „Kada tvoje napredno sunce uđe u novi znak, pozvana si da utjeloviš pozitivne osobine tog znaka kako bi ostala fokusirana i sretna“, kaže Montúfar. „Ako slušaš, život se može otvoriti u potpuno novom smjeru.“ Ako propustiš taj vlak, možda ćeš se osjećati izgubljeno.

Naravno, napuštanje nečega što si tako dugo držala blizu srca može biti teško, ali što prije to učiniš, bit ćeš bolje.

via GIPHY

„Ako si jaka i tvrdoglava, prilagodba će potrajati duže, jer ne odustaješ od onoga što vjeruješ da je istina baš tako lako“, objašnjava Joyce. „Kad si na pravom putu, to je divno, ali ako radiš stvari koje te ometaju ili bole, u nevolji si... Često je ono čega se držiš ono što ti je pomoglo da preživiš kao dijete. Međutim, sada te to sputava.“

Znači li to da bi trebala odbaciti svoju natalnu kartu za noviji model? Ne – obje karte su važne i dobro funkcioniraju zajedno, kaže Joyce. Zapravo, dodaje, tvoja natalna karta još uvijek vlada jer je „nacrt tvog potencijala“. Ali, naglasak na „potencijalu“, na tebi je da to učiniš, dodaje.

Zapravo, upravo zbog toga većina astrologa koristi obje karte, kažu Joyce i Montúfar. Na taj način, prema Joyce, možeš vidjeti gdje si bila i prema čemu se razvijaš. „Grafikon je živo biće; uvijek se kreće i razvija i to ti pomaže učiti i rasti“, dodaje.

Koliko se puta horoskopski znak može promijeniti u životu?

U životu prosječne osobe proći ćeš kroz tri znaka, tvrdi Montúfaru. Dakle, ako si rođena kao vaga, tvoji će progresivni znakovi vjerojatno prijeći u škorpiona, a zatim u strijelca. Ali, budući da taj prijelaz traje oko 30 godina po znaku, možeš očekivati da ćeš nekoliko godina provesti u onome što ona naziva „limb“.

via GIPHY

„Kada je progresivno sunce oko 14 do 16 stupnjeva - sredina znaka - sve se nekako zaustavi, samo zato što su se sve promjene od jednog znaka do drugog već dogodile u prvih 12 do 13 stupnjeva“, objašnjava Montúfar. „Dakle, bit će to tri godine nesvjestice... Tijekom tih godina trebaš se samo skulirati.“ 

U konačnici, kada saznaš kako se tvoj horoskopski znak mijenja tijekom vremena, bolje ćeš razumjeti sebe i suočiti se sa svime što ti svemir baci (khhh, khhh, retrogradni Merkur).

Posjeti Miss7.24sata.hr