Mora da u njoj uživaju! Zaviri u kuću Baracka i Michelle Obame u Washingtonu

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Nakon što je odradio dva mandata, predsjednik Barack Obama, prva dama Michelle Obama te njihove dvoje djece, Malia i Sasha, odselili su se iz Bijele Kuće u siječnju 2017. godine 
  • Međutim, obitelj Obama nije se vratila u njihovu nekadašnju kuću u Chicagu 
  • Ostali su Washingtonu – a mi smo provirili u njihovu kuću

Iznenađujuće, Obame su uspjeli živjeti miran i relativno privatni život u prometnom gradu. Nakon što su unajmili dom koji je nekoć pripadao tajniku bivšeg predsjednika Billa CIintona, Joeu Lockhartu, Obame su platili 8,1 milijun dolara kako bi postali ponosni vlasnici imanja koje se nalazi u luksuznoj četvrti Kalorama. Zavirimo u ovu vilu s devet spavaćih soba koju Obame zovu domom. 

Barack i Michelle otišli su iz Bijele u kuću u tudorskom stilu 

Novi dom Baracka i Michelle Obame možda nije velik poput Bijele kuće, ali to sigurno nije baraka. Prema opisu nekretnine iz 2014. godine, njihov se dom ima devet spavaćih soba i osam i pol kupaonica, na ukupno gotovo 8.500 četvornih metara. Kuća sjedi na četvrt hektara zemlje s drvećem i malo dalje - potokom.

Na fotografijama vanjske strane kuće iz 2014. godine, ima sve oznake klasičnog Tudora, s bijelom ispranom fasadom od opeke i strmo nagnutim krovom koji izgleda poput škriljevca. Nekako je istovremeno i nevjerojatno ugodno i impresivno.
Ipak, na fotografiji nekretnina ne može se uvijek reći koliko je to područje tiho - ili nije. Ali, bivša prva dama potvrdila je Oprah Winfrey da je novi dom koji su kupili ona i njezina obitelj doista miran. Otkrila je da ima vremena za razmišljanje - nešto što je bilo gotovo nemoguće tijekom osam godina kada je njezin suprug bio predsjednik.

Barack i Michelle žive u ulici nedaleko Bijele kuće

Teško je znati kako se Obame osjećaju toliko blizu 45. predsjedniku Donaldu Trumpu i Prvoj Dami Melaniji, ali bez obzira na to, praktički su susjedi. Kao što je Michelle Obama rekla Ellen DeGeneres u intervjuu, Obame "žive u susjedstvu, niz ulicu od Bijele kuće". Iako to zvuči kao da bi bilo čudno i možda čak i pomalo neugodno, bivša prva dama rekla je da to zapravo nije tako čudno kao što se možda misli.

Obame imaju "pravu kuću" s vratima, zvonom i svim ostalim

Kada je razgovarala s Oprah Winfrey o svom novom životu i knjizi „Becoming“, bivša prva dama otkrila je nekoliko detalja o obiteljskoj kući u blizini Capital Hilla. "To je prekrasan ciglani dom i to je prva prava kuća s vratima i zvonom na vratima, nakon otprilike osam godina", objasnila je Michelle Obama 2018. godine.

Michelle Obama odabrala je kuću

Michelle je objasnila je kako su došli do kuće: „Pronašla sam kuću uz pomoć svog tima i dekoratera, ali odabrala sam je ja. Ja sam, znate, bila odgovorna." Dalje je rekla: "Jer [Barack] je bio predsjednik kad smo se morali preseliti, pa zapravo nije imao vremena za lov na kuće."

Vrhunska kuhinja za Obame

Budući da se Michelle zdravo hrani, ne čudi što je odabrala dom s dobro opremljenom kuhinjom. Koje je bolje mjesto za pripremu obroka i kuhanje od zapanjujuće moderne kuhinje s onim što je Zillow 2014. nazvao "vrhunskim aparatima od nehrđajućeg čelika". Svijetlo bijeli ormarići uz svijetlo sive zidove i mramorne radne površine učinili su ovaj prostor nekako „prozračnim“. 

Za obitelj Obama ima dovoljno zabavnog prostora

Prema opisu kuće iz 2014. godinu, raskošna vila Kalorama ima prostranu blagovaonicu s ugrađenom rasvjetom i moderan luster uz jedinstveni strop od tvrdog drveta. Obloženi zidovi daju još malo formalnosti ovom prostoru i čine sobu savršenim mjestom za obiteljske večere. Ako vremenske prilike dopuste, Obame također mogu otvoriti francuska vrata za malo svježeg zraka ili krenuti prema svom dvorištu. Samo dvorište pruža obilje zabavnog prostora. 

Barack Obama "nema dovoljno prostora u ormaru"

Budući da je Michelle ta koja je odabrala obiteljski dom, Ellen Degeneres pitala je bivšu prvu damu je li Barack zadovoljan svojim prostorima u kući. Michelle je brzo procijedila: "Oh, ne, ne, ne." Nastavila je, rekavši, "On još uvijek govori o ovome. Nema dovoljno prostora u ormaru." Michelle je slegnula ramenima i pogledala prema publici. "Oprosti!", našalila se.
Kako je kuća para izgrađena početkom 1920-ih, nedostatak prostora u ormarima nije rijetkost. Ipak, dom je očito moderniziran otkako je sagrađen i čini se da je dodana garderoba - s ormarima od zida do zida i mjestom za odlaganje odjeće, prema opisu doma iz 2014. godine. Naravno, Michelle bi mogla dijeliti dio prostora sa svojim suprugom, ali tko bi to želio učiniti? 

Barack i Michele mogu sjesti gdje god požele

U kući Baracka i Michelle Obama postoji izbor dnevnih soba. Kao što je prikazano na opisu nekretnine iz 2014. godine - prije nego što su Obame kupili kuću - jedna je dnevna soba imala raspored namještaja pored kamina s tradicionalnim bijelim plaštem. Manje formalna dnevna soba u domu imala je puni zid prozora i francuska vrata koja su vodila prema dvorištu. 

"Dvosobni apartman" Sashe Obame

Gubitak prostora u ormaru nije jedina zamjerka 44. predsjednika zbog obiteljskog doma u Washingtonu. "Ima najmanju sobu za svoj ured", otkrila je Michelle Obama u emisiji Ellen Degeneres. Možda je dobio najmanje dijelove doma, ali nije Michelle ta koja je dobila najveći.
"Sasha je zapravo najbolje prošla u ovoj kući. Ona ima, otprilike, dvosobni apartman. Sve je uređeno. Ima sobe poput dnevnog boravka i spavaće sobe - i ona ga je dizajnirala." 

Malia Obama ima "sobu u potkrovlju negdje"

Možda misliš da ako Sasha Obama ima najbolju sobu, njezina starija sestra Malia Obama mora imati drugu po redu, zar ne? Ne baš. Zapravo, ni blizu. "Ima negdje sobu u potkrovlju", rekla je Michelle Obama Ellen DeGeneres u emisiji. "

Dom Baraka i Michelle Obame neutralan je i potpuno ažuriran

Premda se ne može reći kako se kuća promijenila otkako su Obame poslali svoj tim za uređenje 2017. godine, nije bilo puno toga što je trebalo promijeniti. Kao što je pokazao opis iz 2014. godine, dom je potpuno useljiv. Kuhinja je modernizirana zapanjujućim radnim pločama i izvrsnim aparatima. Kupaonice su također imale mramorne pločice i radne površine. Nisu potrebna renoviranja. Međutim, neke su se sobe ipak trebale prenamijeniti...

Kuća Baracka i Michelle Obame ima podrum svih podruma

Jedna od najzgodnijih karakteristika kuće je podrum. Kao prvo, najniži kat vile Kalorama golem je i potpuno završen. U skladu sa stilom iz 1920-ih, ugrađena polica za knjige proteže se cijelom dužinom zida. Je li to mjesto gdje Barack Obama čuva sve svoje omiljene knjige? Može se samo nagađati. Premda nema puno prirodnog svjetla, kao što je to poprilično uobičajeno za sve podrume, velik prostor još uvijek može biti i privlačan i ugodan.
Najbolji dio ovog podruma je kuhinja. Da, točno je, Obame imaju dvije kuhinje. A ona u podrumu izgleda jednako zapanjujuće kao i onaj gore. 

Hoće li Obame prodati svoju kuću?

Možda se čini da su se Obame tek uselili u svoju vilu u Washingtonu, ali imanje od 8,1 milijun dolara vjerojatno neće biti njihov zauvijek dom. 44. predsjednik otkrio je novinarima: "Morat ćemo ostati nekoliko godina kako bi Sasha mogla završiti školu." Nastavio je, "Preseliti se usred srednje škole - teško."

Posjeti Miss7.24sata.hr