Mljac! Tiramisu bez jaja s jabukama se brzo i lako priprema, a okus mu je čista fantazija
- Premda je kalendarski još uvijek debela zima, vanjske temperature sve su više nalik proljetnima
- Kako bi bilo da se zasladiš s proljetnom verzijom starog dobrog tiramisua?
- Tiramisu s dodatkom jabuka jednostavno je neodoljiv recept
Ponekad si možemo priuštiti nešto jako fino! A tko bi odbio ukusan tiramisu s jabukama? U ovom receptu nema jaja – a slastica je gotova u nekoliko koraka. Svakako isprobaj ovo slatko iskušenje…
Sastojci:
• 500 g jabuka
• 3 žlice smeđeg šećera
• 60 g šećera u prahu
• sok od 1 limuna
• 1 pakiranje vanilin šećera
• 250 g mascarpone sira
• 500 g malomasnog svježeg sira
• 35 ml mlijeka
• 2 žlice amaretta
• 50 ml soka od jabuke
• 200 g piškota
• 2 žlice kakaa u prahu
• 1 žličica cimeta
Priprema:
• Najprije oguli, a zatim raščetvori te očisti jabuke. Potom ih stavi u lonac zajedno sa sokom od limuna, smeđim šećerom i oko 35 ml vode te zakuhaj. Pirjaj oko 10 minuta uz stalno miješanje.
• Zatim izmiksaj mascarpone, sir, mlijeko, vanilin šećer i šećer u prahu. Potom pomiješaj sok od jabuke i amaretto.
• Uzmi pravokutni lim (oko 5x20 cm) te ga obloži piškotama. Nakapaj biskvit mješavinom od soka od jabuke i amaretta te po tome raspodijeli kompot od jabuke.
• Zatim po kolaču premaži nešto smjese od sira, na to poslaži još jedan sloj piškota te opet premaži smjesom od sira. Na kraju pospi tiramisu cimetom i kakaom u prahu te ostavi desert najmanje dva sata u hladnjaku.
Ida Prester demonstrirala nam je kako napraviti samopregled dojki. miss7 te podsjeća da pozoveš prijateljicu s kojom ćeš sklopiti #pinkypromiss - obećanje uz koje ćete lakše razviti naviku redovitog samopregleda dojki.