Mjesto u gradu za nahraniti dušu: Botanički vrt otvorio je svoja vrata ranije nego ikad i izgleda prekrasno!

Pixsell/Sanjin Strukić
Vidi originalni članak
  • Najljepši vrt u glavnom gradu Hrvatske, Botanički vrt je zasjao u prekrasnom izdanju
  • Do dolaska proljeća imamo još mjesec dana, no sve je u cvatu. Botanički vrt izgleda impresivno, prepun cvijeća koja najavljuje kraj zime i početak najljepšeg godišnjeg doba...
  • Topla zima i lijepo vrijeme je očito godilo biljkama koje su nam odlučile uljepšati dane pred nama

Službeno je otvorena proljetna sezona Botaničkog vrta u Zagrebu. Iako smo još u zimi i (nažalost) možemo očekivati još niskih temperatura, kiše i (možda) snijega, proljetno cvijeće i biljke Botaničkog vrta su se počele buditi. I sami zaposlenici Botaničkog vrta su iznenađeni, ali su napravili sve kako bi posjetitelji što prije mogli uživati u ovom divnom buđenju prirode.

Tijekom zime, Botanički vrt je za posjetitelje bio zatvoren u razdoblju od 4. prosinca 2023. godine kada je nastupilo zimsko mirovanje, a ponovno je otvoren jučer, 15. veljače 2024. godine. Na službenim stranicama Botaničkog vrta su naznačili kako je otvaranje planirano za ožujak, ali dogodilo se ranije.

Iz zimskog sna su se probudili stanovnici vrta kao što su žuti cvjetovi ozimica (koje su kažu očekivali), ali i visibabe, drijemovci, a ukazali su se i prvi šafrani, jaglaci, kukurjeci. Botanički vrt brine o brojnim biljkama i cvijeću, a moguće je u posjeti ići organizirano, ali i samostalno.

Sada kada je ponovno otvoren, Botanički vrt u veljači ima radno vrijeme od 9 do 14.30 h (ponedjeljkom i utorkom), dok ostale dane (uključujući subotu i nedjelju) radi od 9 do 16 h. Za vrijeme trajanja školske godine, Vrt je ponedjeljkom i utorkom besplatan za sve posjetitelje, dok su cijene karata za ostale dane 2 eura, odnosno jedan euro za učenike i studente. Lijepa vijest je da su od 2024. godine umirovljenicima s hrvatskim državljanstvom posjeti Vrtu besplatni uz predočenje osobne ili umirovljeničke iskaznice

Botanički vrt svake godine, u vrijeme proljeća i jeseni organizira i dva dana prodaju višak biljaka, ali treba uzeti u obzir da ih nemaju na zahtjev. Ako želiš, uvijek možeš postati posvojiti biljku iz njihove kolekcije za sebe ili neku blisku osobu i tako joj pokloniti originalan dar. Posjet Botaničkom vrtu je odlična aktivnost za provođenje sunčanog dana i upoznavanje nekih novih vrsti biljaka i cvijeća, a sada tijekom zime i odličan razlog da više vremena provedeš u prirodi.

Posjeti Miss7.24sata.hr