Maslac za njegu kože – sve popularniji proizvod

Thinkstock / Spencer Davies
Dok smo nekoć koristili mlijeko i losion za njegovu kože, u posljednje vrijeme sve češće u svojoj redovitoj beauty rutini koristimo butter, odnosno maslac. Koja je tajna ovog moćnog proizvoda?
Vidi originalni članak

Maslac za tijelo veliku popularnost je doživio prije otprilike šest godina, a trenutno se ubraja među najpopularnije proizvode za njegu kože. No, njegova povijest je mnogo duža, a seže sve do drevnog Egipta. Pronađeni spisi govore o karavanama koje su prenosile tegle vrijednog shea maslaca koji se koristio u kozmetičke svrhe. Egipćani su ga koristili za zaštitu kose i kože protiv sunčevih zraka i vrućeg suhog vjetra afričkih pustinja i savana.

Dugi niz godina koristili smo mlijeko i losion za tijelo, no ponovnom pojavom maslaca za tijelo, sve više žena hrani svoju kožu upravo ovih proizvodom. To ni ne iznenađuje jer upravo butter našoj koži pruža dodatnu njegu, što nam je tijekom hladnijih dana itekako potrebno.

Tajna želi u njegovim sastojcima

Usporedno s trendom prirodne kozmetike rasla je i popularnost maslaca za tijelo čiju osnovu čine shea i kakao maslac, makadamijino ulje, a noviji proizvodi oduševljavaju kokosovim uljem. Njegovu osnovu čine ulja koja se dobivaju mljevenjem ili hladnim prešanjem sjemenki ili jezgri, a ta smjesa se kasnije podvrgava visokim temperaturama kada dolazi do izlučivanja ulja i na taj način dobivamo bazu za izradu maslaca.

Butter pruža dodatnu hranjivost koži te je upravo zato izvrstan proizvod za žene suhe kože. Za razliku od mlijeka i losiona za tijelo, maslaci su uglavnom pakirani u teglicama. Kako sadrže prirodne maslace, takva im je i tekstura – gusta, teška i masna.

No, to ne znači da će na vašoj koži ostaviti mastan trag kojeg će više upiti vaša odjeća nego koža. Možda vam je potrebno više vremena za razmazati i upiti butter u kožu, no nakon što to učinite vaša koža će vam biti zahvalna jer ćete joj pružiti maksimalnu njegu.

Maslace za kožu najčešće koristimo tijekom ljetnog godišnjeg odmora kako bi koži vratili hidrataciju nakon kupanja u moru i izlaganja suncu, no još popularniji su tijekom zime. Grijanje, suhi zrak, nagle promijene temperature i debeli slojevi odjeće negativno utječu na našu kožu. Počinjemo osjećati svrbež, koža je sklona pucanju i crvenilu, suha je i hrapava. U tom slučaju maslac je pravi odabir koji će ovu zimu učiniti mekanom njegovanom.

Posjeti Miss7.24sata.hr